Házi puliszka: 20 dkg kukoricaliszt, 1 l víz, 2 dkg vaj, só. Forraljuk fel a megsózott vizet. Folyamatos keverés mellett, hogy ne csomósodjon, adjuk hozzá a kukoricalisztet és főzzük kásává, a legjobb, ha habverővel kevergetjük, míg fő. Amikor besűrűsödött, keverjünk hozzá egy kevés vajat még sót, ha kell, és vegyük le a tűzről. A masszát öntsük bele egy kerek jénai tálba, hogy tortaformája legyen, vagy evőkanállal kiszaggatott galuskaként, gombócként is tálalhatjuk. Túróval, füstölt szalonnával összekeverve, és együtt tovább sütve is nagyon finom.
Piaci árak: 2010. június 23.
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.
2010. 25. hét
Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán
A regisztráció egy perc, de megéri, mert utána minden kényelmesebb lesz, ráadásul minden szolgáltatás ingyenes. Az adataidat nem adjuk ki senkinek. Hajrá!
Ha jelentkezni szeretnél Szaknévsorunkba, kérjük, előbb regisztráld magad oldalunkon (lásd Instant Regisztráció), bejelentkezés után már kitöltheted a Szaknévsori adatlapot.
Csatlakozz közösségünkhöz! A REGISZTRÁCIÓ egyszerű. Csak válassz egy felhasználónevet, add meg e-mail címed, jelszavad és várd meg a megerősítő e-mailt. Az abban található linkre kattintva véglegesítheted feliratkozásodat.