No SSO cookie

Sós paprikakrém, avagy piros arany házilag

Utolsó változtatás: 2016-09-07 | Első közzététel: 2016-09-07
(5/ 1)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Sós paprikakrém, avagy piros arany házilag
Szeptember elején  érdemes még paprika, padlizsán és különböző paradicsomos krémeket készítenünk télire. Most a legolcsóbbak ezek a zöldségek a piacon. Piaci árak 2016. szeptember elején.

PIACI ÁRAK 2016. 36. hét


Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.

 

Belföldi piaci árak 2016. 36. hét


36_hetpiac1

36_hetpiac2

 

Német, lengyel piaci árak 36. hét


nemet_36et

 

A koktélparadicsom árának alakulása a 2014-2016-os szezonban:

Az aprószemű paradicsom tulajdonképpen csak méretében tér el nagytestvérétől, így bármilyen kicsi balkonon, teraszon, ablakpárkányon nevelhető.

Hogyan termesszünk koktélparadicsomot?


koktelpari_36het

 

A pritamin paprika árának alakulása a 2014-2016-os szezonban:

Sós paprikakrém, azaz pirosarany házilag

Hozzávalók

  • 2 kg pritamin paprika (nettó)
  • 1 kg kápia paprika (nettó)
  • 5 db magyar csípős paprika (elhagyható, ha nem szeretnénk csípősen készíteni).
  • tengeri só (kilónként 20-25 dkg)

Elkészítés:
A paprikákat mossuk át, majd csumázzuk ki. A magokat és a fehér hártyáját is távolítsuk el, majd vágjuk kisebb darabokra. Húsdarálón ledaráljuk majd tegyük egy megfelelő méretű fazékba adjuk hozzá a sót. Összekeverjük és másnap reggelig (addigra a só elolvad benne) hűvös helyre tesszük. Reggel kifőzött tiszta üvegekbe töltjük és a tiszta, új fedőt légmentesen rázárjuk. Nem kell külön tartósítószer, a só elvégzi a dolgát.

 

pritamin_36


Szólj Te is hozzá!