-
Csemegés , hús pultos eladó , hentes
-
fogászati szakasszisztens
-
Műszaki mérnök, technikus
-
sofőr
-
Takarítónő/Házvezetőnő
-
Nemzetközi kamionsofőr
-
Nemzetközi gépjárműezető állás
-
Gépkezelő (pékség)
2024. 04. 19
-
Cluster Digital and Media Manager
2024. 04. 20
-
Éttermi Munkatárs
2024. 04. 19
-
Business Analyst - Budapest VI. kerület
2024. 04. 20
-
Festékbekeverő Operátor - Oroszlány
2024. 04. 20
-
Rendszertámogató mérnök (IT alkalmazásüzemeltető)
2024. 04. 20
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Hozzávalók:
50 dkg laskagomba
3 szál zöldhagyma
2 gerezd közepes fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
20 g vaj (vagy fűszervaj)
150 ml főzőtejszín
100 ml száraz fehérbor
3 szál petrezselyem
finomra őrölt tengeri só
színes bors keverék
Elkészítése:
A gombát nagyobb darabokra hasítjuk, a zöldhagymát megmossuk és karikázzuk, a fokhagymát pedig tisztítás után apróra vágjuk.
Az olívaolajat egy nagy átmérőjű serpenyőben felhevítjük, majd hozzáadjuk a vajat. Ezután következik a gomba, amelyet közepes lángon, állandó kevergetés mellett 5 percig sütünk. Az előkészített zöldhagymát és fokhagymát rászórjuk, majd további 5-10 percet pároljuk lassú tűzön.
A főzőtejszínből 125 ml-t és a fehérbort óvatosan hozzákeverjük, majd sóval és borssal ízesítjük. Miután a keverék újra felforrt, pár perc főzés után hozzákeverjük a maradék tejszínt.
A petrezselymet megmossuk, apróra vágjuk és a gombára szórjuk. Egy percig még hagyhatjuk a tűzön, hogy az ízek jobban összeérjenek.
Önmagában vagy halételekhez is finom, de mi legfőképpen friss pirítósra halmozva ajánljuk!
Jó étvágyat!
Piaci árak - 11. hét 2015.
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.
LETÖLTÉS |
LETÖLTÉS |