No SSO cookie

Kényeztessük télen a hasznos kerti állattárasinkat

A fészekodúkból télre kiköltöznek a madarak, ezért ilyenkor jön el a takarítás ideje. Rendszeres takarítás hiányában az odúkban különféle paraziták telepedhetnek meg, amelyek lehetetlenné teszik a hasznos madarak életét. A tisztításhoz erős ecsetet és tisztaszappanoldatot asználjunk.Részletek »

Madárbarátkerti praktikák: napraforgótányérok begyűjtése téli etetéshez

Az őszi napsütésben talán furcsának tűnhet a téli madáretetésre készülni, de a napraforgóérés és -aratás időszaka most van, ilyenkor tudunk néhány tányért eltenni az etetés színesítése érdekében.Részletek »

10 érdekesség a darázspókról

Szépséges és hasznos is a darázspók, amely nyár végére méretes példánnyá nőhet kertünkben. Ne bántsuk, inkább etessük!Részletek »

Izgalmas az augusztus a madárbarát kertben

Gyorstalpaló iskola a nyár vége: a madárfiókák önállósodásának nehéz, felfedezésekkel és kudarcokkal teli folyamatába pillanthatunk be.Részletek »

Kártevők elriasztása természetes módszerekkel!

Több millió ember lakását fertőzték meg az olyan undorító élőlények, mint a csótányok, az egerek vagy a darazsak. Nincs miért tovább tűrjük garázdálkodásukat, hisz minden eltávolításukra szükséges anyag ott lapul a konyhánkban, kertünkben. Részletek »