Hogyan dekoráljunk virágcserepekkel? 2. rész

Szinte minden házban vannak cserepes virágok, amelyek arra hivatottak, hogy szebbé és meghittebbé tegyék az otthonunkat. A virágcserepek elhelyezésének is, akárcsak sok más dolognak üzenetértéke van. Nézzük meg, hogy hogyan használhatjuk a virágcserepeket díszítésre úgy, hogy kifejezze személyiségünket és kihangsúlyozza a házunkat.

Az illatos fűszercserje (Calycanthus floridus) gondozása

Az illatos fűszercserje (Calycanthus floridus) szépen fejlődik az általános, jó vízvezetésű talajban és félárnyékban. Nézzük meg, mit kell még tudni erről a fűszercserjefélék (Calycanthaceae) családjába tartozó növényről, ahhoz, hogy szépen virágozzon!

A kamélia gondozásának fortélyai - 2. rész

A kamélia (Camellia) a teafélék (Theaceae) családjába tartozik. Különlegessége az, hogy télen virágzik, amikor más virágok nyugalmi időszakukat élik. Az első részből megtudhattad, hogy milyen módokon lehet szaporítani most pedig kiderül, hogy milyen problémák adódhatnak a kamélia nevelése során. Második részünkben a kamélia gondozásával kapcsolatos problémákról írunk.

A skarlátvörös végzetcserje (Clerodendrum splendens)

A Clerodendrum splendens a vasfűfélék (Verbenaceae) családjába tartozó színes virágú kúszónövény. Nem véletlenül kapta a skarlátvörös végzetcserje nevet, hiszen mérgező, persze csak akkor, ha lenyeljük. Ezért legyen mindenki óvatos. Ha kisgyerekek is vannak a házban, akkor ajánlott olyan helyre tenni, ahol nem érik el. Ismerjük meg közelebbről is ezt a ragyogó színben pompázó virágot!

Amit a selyem-mályváról (Abutilon) tudni kell!

A selyemmályva (Abutilon) a mályvafélék (Malvaceae) családjába tartozó évelő dísznövény. Mivel származási helye Brazília, ezért egy kis extra gondozást igényel, de a szép selyemmályva nyújtotta látvány minden rászánt percet megér. Tudd meg, hogy hogyan lehet neked is szép és egészséges mályvavirágod! 

Édenkertész válaszol

Dinnye palántám összes levele össze van zsugorodva, deformálódott, van, ami meghalt. . .

Nagy baj nincsen még velük, várni kell egy picit. . .

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Nem harapok!

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.