Gondolnád, hogy ennyire egészséges a cseresznye? Májusban már ehetünk cseresznyét, persze a főszezon kicsit később jön, de a korai fajtákat már ekkor csemegézhetjük! Tegyük is, mert roppant egészséges!... RÉSZLETEK
Táplálkozási trendek: itt vannak a szuperélelmiszerek Az egészségtudatosság is egyre nagyobb teret hódít, számos felmérés szerint a magyar emberek többsége úgy véli, hogy a genetikai, biológiai adottságokon túl azegészség megőrzésének a kulcsa, ha mi magunk is teszünk érte, vagyis az egészségtudatos életmód.... RÉSZLETEK
Alga: a tenger rétje - hogyan fogyasszuk? Az algák egészségvédő hatásukon túl méregtelenítenek is, így egyre többen fogyasztják őket a reformtáplálkozás hívei, mindamellett, hogy az algákat a világ legnagyobb élelmiszer-tartalékaként tartják számon.... RÉSZLETEK
Hogyan termesszünk articsókát? Az articsóka, mely ezüstös zöld színű, 1,8 m szélességű szökőkúttá nőhet, igazán jól mutat bármilyen kertben. Talán eme “gyöngyszem” zöldség sokkal könnyebben termeszthető különböző éghajlatú területeken, mint gondolnánk.... RÉSZLETEK
Spárgát az ünnepi asztalra Hazánkban egyelőre kevésbé elterjedt, így többnyire csak csemegének számít a spárga fogyasztása. Pedig a most szezonális zöldség számos jó tulajdonsággal bír. Ráadásul a magyar termesztőknél kiváló minőségben kapható a nyúlárnyék néven is ismert zöldség.... RÉSZLETEK
Az OKOSTÁNYÉR megmutatja, mit kell ennünk egy nap! A legtöbb áldozatot szedő krónikus betegségek 70-80 százalékának kialakulásában azegészségtelen táplálkozás fontos szerepet játszik. Az okostányér segíthet a megfelelő étrend összeállításában.... RÉSZLETEK
A sütőtök kedvező hatású az egészségre - így fogyaszd! Ősszel számtalan tápláló, egészséges zöldség és gyümölcs érik meg, többek között a sütőtök. Nézzük, hogy hogyan használhatjuk fel ezt az egészséges növényt.... RÉSZLETEK
12 + 1 ok, hogy gránátalmát együnk 1. A gránátalma elsőrangú immunerősítő: fokozza a szervezet vitalitását antioxidánsai felpezsdítik a szellemet, a lelket is. Antibakteriális hatásait már az ókori népek is ismerték, az ayurvédikus gyógyáasztban alkalmazták. Az egyiptomiak vérhas és hasmenés ellenszereként itták a gyümölcs levét.... RÉSZLETEK
Miért együnk diót és paradicsomot? A dió csökkenti a koleszterinszintet, gátolja a vérrögképződést, javítja az érfalak rugalmasságát, jelentős mennyiségű omega-3 zsírsav található benne.... RÉSZLETEK
Gyors, színes és egészséges ételreceptek Mit tegyünk, ha a vendégek szinte már az ajtóban toporognak, de nekünk még ötletünk sincs az esti menüre? Mind a háziasszonyok, mind a kezdő, fiatal konyhatündérek számára jó hírrel szolgálunk: nem csak különleges, de egészséges is az a néhány étel, amelyek elkészítése mindössze 15 percet vesz igénybe.... RÉSZLETEK
Kiskutya védőoltása: milyen oltások kellenek egy kölyökkutyának? A kutyusok immunrendszere nincs felkészülve a nagyvárosokban felerősödött fertőzőképességű vírusokra, baktériumokra, azért szükséges rendszeres oltásuk. RÉSZLETEK
Hogyan kommunikálnak a lovak? A lovaknak nem beszélnek. Tapintás, szaglás, testbeszéd és vicces hangok útján kommunikálnak az emberekkel és más lovakkal. RÉSZLETEK
Amit a drótszőrű magyar vizsláról tudni kell A fajtát a rövidszőrű magyar vizsla és a drótszőrű német vizsla keresztezéséből hozták lére, szigorú szelekció mellett. RÉSZLETEK