Hogyan készítsünk csirkés picadillós pizzát?

Nehéz minden nap változatos ételt teremteni az asztalra, de nem lehetetlen. Próbáljuk ki a csirkés picadillós pizzát, amely biztosan új ízt visz a hétköznapokba. Az édes, csípős és sós fűszerek nagyszerű ízt adnak a pizzamártásnak.

Készítsünk málnahabot! - Piaci árak

Tojáshab receptje: 3 tojásfehérje, 250 gr málna és piros ribizli, cukor, vagy édesítő ízlés szerint. Előkészítünk egy mély tálat, amelyben felverjük a 3 tojásfehérjét. Mikor a hab már kemény, hozzáadunk 1 evőkanál cukrot, és még pár percig keverjük a mixerrel. A többi cukrot érdemes a végén ízlés szerint adagolni, ebben a fázisban a cukor csak azért fontos mert keményebb lesz a hab. Ezután hozzáadjuk a málnát, ribizlit, és tovább keverjük a mixerrel. Amikor már összeállt a hab (2-3 perc) ízlés szerint további cukrot, esetleg gyümölcsöt adunk hozzá. Kis tálakban tálaljuk. Könnyed, nyárias desszert.

Készítsünk házi puliszkát! - Piaci árak

Házi puliszka: 20 dkg kukoricaliszt, 1 l víz, 2 dkg vaj, só. Forraljuk fel a megsózott vizet. Folyamatos keverés mellett, hogy ne csomósodjon, adjuk hozzá a kukoricalisztet és főzzük kásává, a legjobb, ha habverővel kevergetjük, míg fő. Amikor besűrűsödött, keverjünk hozzá egy kevés vajat még sót, ha kell, és vegyük le a tűzről. A masszát öntsük bele egy kerek jénai tálba, hogy tortaformája legyen, vagy evőkanállal kiszaggatott galuskaként, gombócként is tálalhatjuk. Túróval, füstölt szalonnával összekeverve, és együtt tovább sütve is nagyon finom.

Süssünk házi meggyes rétest! - Piaci árak

Házi meggyes rétes: 0,5 kg sima liszt, 2-2,5 dl langyos víz 1 kupak ecettel, só, 1 evőkanál olaj. A hozzá valókat géppel, vagy kézzel össze dolgozzuk, ha szükséges még lehet lisztet hozzá tenni. A tésztából 4 gombócot formálunk, amit olajjal megkenve 30 percig pihentetjük. A tésztát lisztezett terítőre tesszük, majd kinyújtjuk, olajos tejföllel kicsit meglocsoljuk, rászórjuk a tölteléket. A töltelékhez: 2 marék magozott meggy, pici fahéj, cukor, 1 cs. vaníliás cukor, pici citromlé. A hozzávalókat összekeverjük és a tésztát felcsavarjuk. A tészta tetejét megkenjük egy tojás sárgájával - és 160 C-on 25-30 percig sütjük.

Süssünk szabolcsi köszméte ropogóst! - Piaci árak

Gyors köszméte/egres ropogós: 100g vaj, 200g liszt, 100g barnacukor, 400g köszméte tisztítva, fahéj, őrölt szegfűszeg A köszmétét jénai edény aljára tesszük, a többi hozzávalót pedig keverőtálban kézzel összegyúrjuk, majd a gyümölcs tetejére morzsoljuk. Kicsit lenyomkodjuk, majd 30-40 percig közepesen meleg sütőben megsütjük. Tejszínhabbal tálaljuk.

Édenkertész válaszol

A háromélű kutyatej nevű növényem az éleknél (közvetlenül a tüskéknél) teljesen elvékonyodott, szinte áttetsző lett. . .

A szobai klíma után a hirtelen tűző napsütést egyik növény sem viseli el gond nélkül. . .

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Nem harapok!

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.