Olajfa: a gyógyítók és szentek fája A görög Athéné, a bölcsesség és az igazság istennőjének szent fája volt már az ókorban is. A monda szerint Athéné adta neki a bogyótermő képességét. ... RÉSZLETEK
Narancsos libacomb céklakörítéssel: Kaldeneker kitálal - videórecept Újra előkerülnek a rég elfeledett ételek, ám egészen új köntösbe burkolóztak. Most például libaköntösbe. Még a cékla is libabőrös lesz tőle. ... RÉSZLETEK
Híres padlizsánételek: vinete, muszaka és ratatouille Három ország, három étel, egy közös tulajdonság: mindegyikben a tojásgyümölcs játssza a főszerepet.... RÉSZLETEK
Gyömbéres-szójás párolt hal: Kaldeneker kitálal - videórecept A Vietnámból származó Pangasius filé (magyarul cápaharcsa) szálkamentessége és enyhe halíze miatt jól fűszerezhető, könnyen elkészíthető halféleség. Kaldeneker György most szójaszósszal, gyömbérrel ízesíti. ... RÉSZLETEK
Avokádós ráksaláta: Kaldeneker kitálal - videórecept A salátához vágjuk kétfelé az avokádót, vegyük ki a magját, kanalazzuk ki a húsát. Tegyük hozzá a rákhúst, tegyük rá a majonézt, a mustárt és a joghurtot. ... RÉSZLETEK
Spárgával töltött lepényhal: Kaldeneker kitálal - videórecept A spárgával töltött lepényhal fenséges eledel és még egészséges is - állítja Kaldeneker György, tévészakács; márpedig ő csak tudja. ... RÉSZLETEK
Kiskutya védőoltása: milyen oltások kellenek egy kölyökkutyának? A kutyusok immunrendszere nincs felkészülve a nagyvárosokban felerősödött fertőzőképességű vírusokra, baktériumokra, azért szükséges rendszeres oltásuk. RÉSZLETEK
Hogyan kommunikálnak a lovak? A lovaknak nem beszélnek. Tapintás, szaglás, testbeszéd és vicces hangok útján kommunikálnak az emberekkel és más lovakkal. RÉSZLETEK
Amit a drótszőrű magyar vizsláról tudni kell A fajtát a rövidszőrű magyar vizsla és a drótszőrű német vizsla keresztezéséből hozták lére, szigorú szelekció mellett. RÉSZLETEK