A kert komposztálása és trágyázása - 4. rész A szerves trágyáknak több időre van szükségük, hogy a növények által igényelt egyszerű kémiai anyagokra bomoljanak. ... RÉSZLETEK
Hogyan legyen egész évben friss papajánk? - 2. rész A papajáknak nagy, lágy levelük van. Meleg időben nagyon sok víz elpárolog belőlük, így sok vízre van szükségük. Sajnos a papaják nagyon érzékenyek a gyökérrothadásra, különösen a hidegebb időszakokban. Nézzük, hogy mire kell még figyelni a papaja termesztése közben! ... RÉSZLETEK
Az ananász (Ananas comosus) termesztése - 2. rész Az ananászt meglehetősen könnyű termeszteni, ha odafigyelünk egy pár alapvető dologra. Az előző részben az ananász ültetését tárgyaltuk, ebben a részben pedig arról lesz szó, hogy mennyi tápanyagra van szüksége ahhoz, hogy bőséges termést hozzon. ... RÉSZLETEK
Mennyi tápérték van a fokhagymában? - 2. rész A fokhagyma köztudottan nagyon egészséges, ami biztosan ott van minden konyhában, legyen az frissen vagy szárítva. Nézzük meg, hogy mennyi vitamint és ásványi anyagot viszünk a szervezetünkbe a fokhagyma által. ... RÉSZLETEK
Mennyi tápérték van a fokhagymában? - 1. rész Ősidőktől fogva a fokhagymát számos kultúrában használták, úgy orvosi, mint étkezési célokra. Ez a hagymájáért termesztett csodálatos növény rendkívül sok növényi tápanyagot tartalmaz, amelyeknek közismerten jótékony hatásuk van az emberi szervezetre. ... RÉSZLETEK
Hogyan gyógyít a zeller? - 2. rész Ebben a részben a zeller tápértékén kívül még szó lesz az egészségügyben való felhasználásáról, és arról is szót ejtünk, hogy milyen veszélyei lehetnek a zeller használatának, illetve, hogy milyen formában fogyasztható ez a fűszernövény. ... RÉSZLETEK
Hogyan gyógyít a zeller? A zellert erős illatáért használják a mediterrán konyhák különféle receptjeiben. Kétéves növény, őshazája Európa, de ma már az egész világon termesztik, kerti növényként, leveléért, száráért, gyökeréért és magjáért egyaránt. ... RÉSZLETEK
Miért egészséges a banán? - 2. rész Előző cikkünkből megtudhattuk, hogy milyen jótékony hatásai vannak a banánnak, most pedig azt fogjuk tárgyalni, hogy hogyan lehet beszerezni, illetve tárolni a banánt. Többek között arról is szó lesz, hogy milyen allergiákat válthat ki a banán. ... RÉSZLETEK
Miért egészséges a banán? - 1. rész Fogyasszunk minél több banánt, mert természetes energiaforrás! Egész évben kapható, és nem is drága. Botanikailag a banánfélék (Musaceae) családjába tartozik, kereskedelmi szempontból pedig a trópusi és szubtrópusi vidékek egyik legelterjedtebb termesztett növényfajtája. ... RÉSZLETEK
Mennyi tápérték van a szilvában? A szilva igen kedvelt gyümölcs hazánkban, amit széles körben termesztenek. Éppen ezért a konyhából sem hiányozhat érésekor. De vajon tudjuk-e, hogy mennyi tápérték van benne? ... RÉSZLETEK
Minek örülnek húsvétkor a cicák és a kutyák? A húsvéti szezonban egész nap serényen készülünk a családi lakomákra, nagy gonddal állítjuk össze a gyerekek ajándékcsomagjait, és feltérképezzük a csokitojások legjobb rejtekhelyeit. A lázas készülődések közepette hajlamosak vagyunk megfeledkezni körülöttünk sündörgő kedvenceinkről... RÉSZLETEK
Itt a tavasz, építsünk tavat a kertünkbe! A tavak alapjának építőanyaga lehet fólia vagy előre gyártott, műanyag medence is. Mindkettővel szabálytalan formájú, természetes hatású tavakat lehet kialakítani. RÉSZLETEK
Magyar vizsla, imádnivaló kutya A magyar vizsla kutyafajtát nem lehet „csak” kedvelni – csak rajongani lehet érte. Hiszen a vizsla is imádattal csüng gazdáján. RÉSZLETEK