Mire használható a nagyvirágú tárnicslonc?

A nagyvirágú tárnicslonc (Abelia x grandiflora) a loncfélék (Caprifoliaceae) családjába tartozó, igen hasznos cserje. Szépségén túl gyakorlatias haszna is van, lejtős helyeken például erózió gátlóként is megállja a helyét. Lássuk, hogyan teheted egyedivé a kertedet és az udvarodat kihasználva ennek a sokoldalú cserjének a hasznos tulajdonságait.

A skarlátvörös végzetcserje (Clerodendrum splendens)

A Clerodendrum splendens a vasfűfélék (Verbenaceae) családjába tartozó színes virágú kúszónövény. Nem véletlenül kapta a skarlátvörös végzetcserje nevet, hiszen mérgező, persze csak akkor, ha lenyeljük. Ezért legyen mindenki óvatos. Ha kisgyerekek is vannak a házban, akkor ajánlott olyan helyre tenni, ahol nem érik el. Ismerjük meg közelebbről is ezt a ragyogó színben pompázó virágot!

Hogyan szaporítsuk magról a Kaméliát?

A kamélia (Camellia) a teafélék (Theaceae) családjába tartozik. Különlegessége az, hogy télen virágzik, amikor más virágok nyugalmi időszakukat élik. Az előző részből megtudhattad, hogy milyen módokon szaporítható a kamélia, most azt tudhatod meg, hogy pontosan hogyan.

A kamélia gondozásának fortélyai - 1. rész

A kamélia (Camellia) az egyik legnépszerűbb télen virágzó cserje, ami élénk színfoltokat lop az otthonunkban, amikor más növények már nem virágoznak. Bár savas talajra van szüksége, könnyen nevelhető konténerekben is.

Amit a Gibasis növényekről tudni kell

A Gibasis a kommelinafélék (Commelinaceae) családjába tartozó nemzetség, amibe több virágfaj tartozik. Egyik legismertebb fajtája a Gibasis geniculata, ami egy fehér virágú kúszónövény. A Gibasis geniculata azoknak ajánlott, akik melegházuk van. Ismerd meg közelebbről ezt a Jamaicából származó növényt!

Édenkertész válaszol

Plumériámat cserépben kint tartjuk a fedetlen teraszon, levelein sötétbarna pöttyök jelentek meg. . .

A hideg párás, ködös idő miatt valamilyen gomba jelent meg a leveleken. . .

Részletek »

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Egy csodás palackkert tulajdonosa lehetsz

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.