Potencianövelés házilag: szegfűszegfa a férfiasságért

A szegfűszegfa (Syzygium aromaticum) megszárított virágbimbóit hasznosítják. Hazánkban a szegfűszeg őrölt és egész formában is beszerezhető. A szegfűszegfa még ki nem nyílt virágát használják gyógyászati célokra, amely illóolajat (eugenolt, eugenilacetátot), flavonoidokat és galluszsavat tartalmaz. Az illóolaja antibakteriális és gyenge érzéstelenítő hatású. Emellett a népi gyógyászatban a férfiasság erősítésére is alkalmazzák... 

Neveljünk szobanövénynek gyömbért és a kurkumát!

A gyömbérfélék (Zingiberaceae) családjáról eddig igazán kevés ismeretünk volt. A gyömbérport - amely inkább egzotikus, mint magyaros fűszer - persze sokan használják, de valljuk be, a por eredetéről mindössze annyit tudunk, hogy valahonnan a Föld másik feléről érkezik hozzánk.

Koriander, Kapribogyó, Kakaó

A koriander latin neve Coriandrum sativum, magyar népies nevei: beléndfű, cigánypetrezselyem, kínai petrezselyem, koriandrom, koriandromfa, pakilintsfű, temondádfű, zergefű. Ősidők óta használt fűszer, mely a Földközi-tenger vidékéről származik. A tövises kapri vagy egyszerűen kapri (Capparis spinosa) a káposztavirágúak rendjébe, a kaprifélék családjába tartozó Capparis nemzetség legismertebb képviselője. Elő-Indiából és a Kaukázus területéről származó cserje. A kakaó a mályvavirágúak rendjében a kakaóformák alcsaládjának legismertebb nemzetsége, a legkedveltebb élvezeti növények egyike. A csokoládé alapanyaga. De milyen gyógyhatásuk van ezeknek a növényeknek?

A 3 sárkány: Sáfrány, Szurokfű és Szegfűszeg

A Sáfrány (Crocus sativus), a Szurokfű (Origanum vulgare), és a Szegfűszeg (Eugenia aromatica) három különleges fűszer, amelyeket általában csak egy-egy ételféle elkészítésére használunk, pedig kellemes meglepetés érne bennünket, ha szélesebb körben is alkalmaznánk ízesítésére.

Hogyan szárítsunk fűszernövényt? - Útmutató 3 lépésben

Jó ha a fűszerkertünket „be tudjuk vinni” télire is a konyhánkba. De ez leginkább csak úgy lehetséges, ha valahogyan „tartósítjuk” az aromás alapanyagokat az ételeink ízesítéséhez. Erre a legjobb megoldás a szárítás. Egyszerű, és garantáltan finomabb és tisztább, mint amit sokszor a boltban kapunk!

Édenkertész válaszol

Miért potyognak le citromfáról az apró terméskezdemények?

Az első két évben célszerű az irányított gyümölcs-, illetve virágritkítás.

Részletek »

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.