Döbbenetes ára van 2021-ben a sárgabaracknak, drága lesz a lekvár

Közel 2,5-szer annyiba kerül a sárgabarack,mint 2019-ben - derült ki az AKi legfrissebb felméréséből.

Sárgabarack ára 2021

A sárgabarack heti termelői átlagára 2021-ben a 27. héten 950 forint volt. Egy évvel korábban 900 forintba került egy kiló barack, de ami igazán döbbenetes, hogy 2019-ben csupán 415 forintot kértek el el kiló sárgabarackért. 2019-hez képest közel 2,5-szer drágább idén a barack. Vagyis idén is egy kisebb vagyonba kerül majd a baracklekvár.

tasty-fruit-orange-apricot-jam-glass-jar-with-fruits-wooden-table-closeup

A dráguláshoz az idei fagyos, semmilyen tavasz is hozzájárult. A korai fajták pont akkor virágoztak, mikor fagyosak voltak a reggelek. Korábbi cikkünkben beszámoltunk, hogy volt olyan kajsziültetvény, ahol a minták közel 90 %-ban volt fagykár.

Sárgabarack olcsóbban

Ha nagyobb mennyiségben szeretnénk eltenni barackot vagy főznénk be lekvárt, érdemes körbenézni a Szedd magad barack 2021 akcióban. Bár a barack itt sem olcsó, de ha magunknak szedjünk átlagosan 800 forintos kilónkénti áron már hozzájuthatunk. Ha szemfülesek vagyunk, akkor érdemes körbenézni a helyi Facebook-csoportokban és a Marketplace-n is, itt is, ha szerencsénk van, akkor 500 forintért már vehetünk sárgabarackot.

értékelés