Milyen karácsonyfád van?

A legtöbb családban a karácsonyfa mű, vagy "visszaváltható". Te milyen megoldást találtál arra, hogy megkíméld a fenyők életét?

1300 facsemete a gyermekekért és a klímaváltozás ellen

Idén ősszel közel 1300 őshonos facsemetét ültetnek 4 megye 38 településén a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. mozgalmának keretében. A hétvégén, szombaton, Pázmándon, a Pitypang Tagóvoda udvarán 18 csemetét telepítettek, ezzel elindult a gyakorlatban is a „Minden születendő gyermeknek ültessünk egy fát!” mozgalom.

Húsevő növények a kerti kártevők ellen?

Egy oroszlán, és egy növény. Tudják mi a hasonlóság közöttük? Mindkettő ragadozó. Bár ez a Vénusz légycsapója nevű növény első látásra olyan, mint a többi ártalmatlan szobanövény, a látszat csal. Ez ugyanis húsevő. Képes szőröstől - bőröstől megemészteni egy rovarlárvát mindössze néhány nap alatt. Vigyük ki a kertünkbe!

Miért egészséges a szója?

A szenvedélyes húsevők megvetik, a bioétel imádó vegetáriánusok esküsznek rá. Egy biztos, a reform étkezés sava-borsa ma kétség kívül a szója.

"Klikkelj a fákért" kampány

Ajándékba kapja a palántát az első 5000 jelentkező az Európai Bizottság "Klikkelj a fákért!" faültető kampánya során. A facsemetékért 10 EU-tagállam – köztük Magyarország – fiataljai jelentkezhetnek az e célra létrehozott honlapon.

Édenkertész válaszol

Mi ez a szobanövény és hogyan szaportható?

A legtöbb dracéna faj légbujtással szaporítható.

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

szorgoskodó

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Egy csodás palackkert tulajdonosa lehetsz

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.