Ezért fogyasszunk minél több mandulát! A rendkívül ízletes mandula sokáig a jómód és az egészség szimbóluma volt. A magok az egészséghez elengedhetetlen alapvető tápanyagokat tartalmaznak. ... RÉSZLETEK
Hogyan gyógyít a bazsalikom? 1. rész A bazsalikom rengeteg jótékony hatású vegyi elemet tartalmaz. Még mindig „a zöldségek királyaként” emlegetik, sok ázsiai országban pedig szent növénynek számít. Lássuk, hogy milyen jótékony hatása van az egészségünkre ennek a sokak által nagyra tartott fűszernövénynek. ... RÉSZLETEK
Mi a helyzet a szénsavas ásványvizekkel? Egészséges emberek bármelyik ásványvizet korlátlan mennyiségben fogyaszthatják, nem szükséges, hogy váltogassuk a különböző ásványvizeket időnként. Egészen más azonban a helyzet valamilyen betegség esetén.... RÉSZLETEK
Vitaminok: Melyikük természetes és melyikük mesterséges? A hazánkban forgalomban levő vitaminok többsége mesterséges, laborokban állítják elő vegyszerekből, néha gyanús alapanyagokból. ... RÉSZLETEK
Miért egészségesebb a Himalája kristálysó az asztali sónál? Biztosan mindenki hallott már arról, hogy milyen fontos lenne a feldolgozott asztali sót „teljes spektrumú” sóval helyettesíteni. Az asztali vagy „fehér sónak” annyi köze van az igazi sóhoz, mint az étkezési cukornak a szárított cukornád levéhez. ... RÉSZLETEK
Hogyan szárítsuk a teafüveket? Bizonyított tény, hogy a gyógynövényből készült teák fogyasztása nem csupán jótékony hatással van az egészségre, de egyben nyugtatja és ellazítja az emberi szervezetet. A teafüveket frissen vagy szárítva is használhatjuk. ... RÉSZLETEK
Mit kell tudni az agávé nektárakról? - 1. rész Az agave nektárt úgy reklámozzák, mint „diabétesz-barát”, nyers és „100%-ban természetes édesítőszert”. ... RÉSZLETEK
Segíthet a jód a mellrák megelőzésében? - 2. rész Az alga és a hínár rengeteg jódot tartalmaz. A tengeri zöldségek mindegyike tartalmaz ásványi anyagokat, ezért nagyon egészségesek, és fontos szerepük van a mellrák megelőzésében és kezelésében. ... RÉSZLETEK
Segíthet a jód a mellrák megelőzésében? - 3. rész A mellrákot gyakran hozzák kapcsolatba a jódhiánnyal. A japán és az izlandi talaj nem csupán jódban, de szelénben is gazdag. ... RÉSZLETEK
Rákmegelőzés vitaminokkal? - 1. rész Az amerikaiak tízmilliói most azon dolgoznak, hogy megelőzzék a rákos megbetegedéseket azáltal, hogy étrendkiegészítőket és funkcionális élelmiszereket fogyasztanak. ... RÉSZLETEK
Milyen a Bombay macska? A Bombay macskát az indiai Bombay nevű városról nevezték el (a mai Mumbai-ról). Kimondottan úgy tenyésztették ki, hogy fényes fekete bundájával, hatalmas rézszínű vagy sárga szemeivel egy egzotikus ragadozóra emlékeztessen. RÉSZLETEK
Koprofágia: miért eszi meg a kutya a székletét? Egyes kutyák különösen szeretik a növényevők ürülékét, mint például a nyulakét, őzekét és a lovakét. Mások szeretik kitakarítani a macska almát, és vannak olyan kutyák is, amelyek kizárólag fagyott kutyaürüléket esznek. RÉSZLETEK
Jelek, amik hasnyálmirigy-gyulladásra utalnak a kutyádnál A kutyáknál kialakuló hasnyálmirigy-gyulladás gyakran a túlsúly, a túletetés következménye, de hogyan vehetjük észre, mik a tünetek? RÉSZLETEK