A honlapon

Ősszel vethető zöldségek

Szeptember végén október elején ismét fontos vetési időszak a konyhakertben. Ilyenkor kerülnek föld alá az áttelelő magok, hagymák. Lássuk, mit vethetünk most?

Kapcsolodó cikkek

Októberi tökölős

A tavasz után az ősz a kedvenc évszakom főleg a színek és az illatok miatt. Ez utóbbiak közé tartozik a sült gesztenye és a sütőtök illata, mert nagymamám mindkettőt gyakran készítette. Igaz, gyerekkoromból csak a márványosan fehér héjú, lapított gömbölyű sütőtök hatalmas szeleteire emlékszem, de manapság már többféle közül válogathatunk.Részletek »

Hogyan fogyasszuk a padlizsánt?

Legyen fehér, fekete, lila vagy tarka - mindig a fényes felületű példányokat válasszuk, ugyanis ezeknek a legfinomabb az íze és belőlük készíthetők a legjobb ételek. Részletek »

Gyógynövényes pasztilla köhögős napokra

A pasztillák régen a gyógyszerészek kedvelt „hatóanyag csomagolási formái” voltak, pasztilla készítésével az egyébként nem túl ízletes, vagy túl erőteljes ízű gyógynövényeket is fogyaszthatóvá tehetünk.Részletek »

Hogyan kell fagyasztani a fűszernövényeket?

A friss fűszernövények tartósításának egyik legjobb módszere a fagyasztás, mert gyors és könnyű eljárás és nem igényel vegyszereket, főzést. Nézzük, mely növények alkalmasak a fagyasztásra!Részletek »

Hogyan készítsünk tökből szivacsot?

Ki tud saját szivacsot készíteni? Mindenki, aki kipróbálja a szivacstök-termesztést és ki tudja várni, amíg a tök szivaccsá szárad. Akár kezdhetjük is!Részletek »