Hasznos befőzési és tartósítási tanácsok

Számomra a tartósítás a nyár megőrzését jelenti. Minden egyes befőttes üveg olyan, mint egy időkapszula. Amikor hónapokkal később (vagy talán csak pár hét múlva) megnyitom, mintha a termő táj és a rég megfakult napsütés ízét érezném az ajkamon, hisz egy üveg savanyú cékla olyan, akárcsak egy üveg bor. 

Gyógynövényes pasztilla köhögős napokra

A pasztillák régen a gyógyszerészek kedvelt „hatóanyag csomagolási formái” voltak, pasztilla készítésével az egyébként nem túl ízletes, vagy túl erőteljes ízű gyógynövényeket is fogyaszthatóvá tehetünk.

Hogyan készítsünk házisört?

A sörgyártás szinte egyidős az emberiséggel. Már a Kék-Nílus völgyében is készíthettek sört, ezt bizonyítja a szudáni ásatások során fellelt közel 7000 éves edény, melyben sör maradványait mutatták ki. Pontosan nem tudjuk, hogy mikor készítettek először sört a világon, de az bizonyos, hogy már az ókori egyiptomiak is foglalkoztak sörfőzéssel a Kr. e. V. évezredben. Ideje visszatérnünk az ősi hagyományokhoz! Főzzünk sört! 

Édenkertész válaszol

Japán fűzfám és szivarfám nem hajt rendesen. . .

A problémának több gyökere is lehet, akár a táp is, de lehet a tavaszi nagy szárazság hatása, ami sok növényt nagyon megviselt. . .

Részletek »

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.