Amit a szénhidrátról és a cukorról tudni kell A szénhidrátok és főként a cukrok étrendi szerepének megítélése rendkívül ellentmondásos. Összefoglaltuk a legfrissebb tényeket és az életmód-tanácsokat. ... RÉSZLETEK
Milyen anyagok mérgezőek a környezetünkben? A méreganyagok sajnos mindenütt jelen vannak. A vízben, a levegőben, a táplálékokban és a kozmetikai szerekben is. Elkerülni őket nagyon nehéz, ennek ellenére érdemes odafigyelni, hogy mennyi juttatunk be belőlük szervezetünkbe. Melyek azok a tünetek, amelyekkel tested jelez? Lássuk és a mérgező anyagok listáját is! ... RÉSZLETEK
Hogyan neveljünk sztíviát? Amennyiben még nem termesztettünk sztíviát, tudni kell, hogy konténerben is jól növekszik. A sztíviát desszertek és süteményekhez lehet használni. ... RÉSZLETEK
A stevia (sztívia) Léteznek igazán egyedi növények. Nem elég, hogy különleges kinézetükkel magukra irányítják a figyelmet, ennél többre törekszenek. Ilyen páratlan növény a Stevia rebaudiana Bertoni - magyarul sztívia és sztevía - is! ... RÉSZLETEK
Az édesítőszerek és cukorpótlók A mesterséges édesítőszerekkel új utak nyíltak meg az édesítés terén. Energiaértékük elhanyagolható, nem jelentenek energiatöbbletet a szervezetnek, ezért jó kiegészítői a testtömeg- csökkentő étrendnek, de súlyvesztés csak akkor érhető el, ha az életmód is változik. Nem befolyásolják a vércukorszintet, így jól alkalmazhatóak cukorbetegek diétájában is... RÉSZLETEK
Érdekességek a juharfáról Több mint 200 különböző juharfajtát tartanak számon. A hegyi juhar és a cukorjuhar nedvéből készíthető a legjobb szirup vagy egyéb termék. ... RÉSZLETEK
Susta – egy új, teljesen természetes édesítő A Susta azzal dicsekedhet, hogy kevés kalóriát tartalmaz, teljesen természetes édesítőszer és egységes tápanyagokat tartalmaz. A Stevia (sztívia) egy másik természetes édesítőszer, ami egy pár éve jelent meg a piacon.... RÉSZLETEK
Mit kell tudni az agávé nektárakról? - 1. rész Az agave nektárt úgy reklámozzák, mint „diabétesz-barát”, nyers és „100%-ban természetes édesítőszert”. ... RÉSZLETEK
Mit kell tudni az agávé nektárakról? - 2. rész A finomított fruktóz oly gyakori édesítőszerként való felhasználásának oka nagyon egyszerű: rendkívül olcsó az előállítása. ... RÉSZLETEK
Mit kell tudni az agávé nektárakról? - 3. rész Manapság a magas fruktóztartalmú agave szirupot elsősorban két cég gyártja: a Nekulti és az Iidea. Nézzük, hogy hogyan is működik az agave nektár értékesítése. ... RÉSZLETEK
Hogyan gondozd a kutyádat? Rengeteg információt kell befogadnod, amikor először kerül az otthonodba egy kölyökkutya, ahhoz hogy megfelelően biztosítsd testi és lelki egészségét. RÉSZLETEK
Fagyálló mérgezés: milyen tünetei vannak, hogyan kezelhető? Az egyik leggyakoribb mérgezés elsősorban macskáknál, de egyre többször kutyáknál is a fagyálló mérgezés, amely már nagyon kis dózisban is halálos. A macskák sokkal érzékenyebbek az etilén-glikolra, nekik 2 órájuk, a kutyáknak pedig 8-12 órájuk van arra, hogy állatorvoshoz kerüljenek és azonnal megkezdjék a kezelésüket. RÉSZLETEK
Hogyan gondozzuk télen a kutyánkat? A friss hó játszani hív minket és ebünket is, azonban az önfeledt mókázás után gondoskodjunk arról, hogy a fagyos időjárás minél kevésbé viselje meg kutyánkat. RÉSZLETEK
Kutyacipő: milyen típusút válasszunk, mikor lehet hasznos? A legtöbb kiskutya nem tűri meg tappancsain a kutyacipőt, pedig télen a jeges, sós aszfalt kikezdheti a kistestű fajták futóművét. RÉSZLETEK