Hasznos tippek a megfelelő bor kiválasztásához

A megfelelő ételhez a megfelelő bort kell felszolgálni - ezt szinte mindenki tudja. Ahogy azt is, hogy a savanyú ételekhez a savas bor dukál, a fűszeres ételeket testes fehér vagy vörös borokkal öblítjük, az édesekhez pedig az édes borokat kínálunk. De milyen bort vegyünk az adott típusokból? Íme egy kis segítség, hogy ne tévedjünk nagyot.

Megújul a Bormarketing Bizottság

A hatékonyabb bormarketing érdekében Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter módosította a forgalomba hozatali járulékról szóló rendeletet. A termelők jelenleg marketing célokra kötelező járulékot fizetnek minden Magyarországon forgalomba hozott bor után. A minőségi boroknál ez az összeg literenként 10, egyéb esetekben 5 forint. Jogos tehát az a termelői elvárás, hogy a befizetéseiket az állam eredményesen és hatékonyan használja fel.

Vár a Budavári Borfesztivál!

Vörös, fehér, száraz vagy édes a bor, szinte mindegy, fontos, hogy ott legyünk és találkozzunk! Mosolyogva koccintsuk egymás és a magunk egészségére, és büszkék legyünk nemzeti kincseinkre! Együtt lesz itt minden: hagyomány, zene, tánc, költészet és természetesen a mindent átölelő bor. Szarka Gyulának, a Ghymes frontemberének szavait kölcsönözve hívunk mindenkit a Budavári Borfesztiválra.

Édenkertész válaszol

Alokáziám levelein a képen látható sárga-barna foltok jelentkeztek. . .

Alocasia gombabetegségei nem határozhatók könnyen. Erre felszívódó gombaölőszert javaslok. . .

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Őszi asztaldísz

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Egy csodás palackkert tulajdonosa lehetsz

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.