Címkéhez kapcsolódó cikkek az oldalon : gyümölcsök



Zöld alma - nálunk kipirul?

Lédús és ropogós, sütve és frissen is kiváló: a boltokban kapható zöld almák nagy része mégis külföldről érkezik, ugyanis az itthoni ültetvényekben bepirul a gyümölcs. Részletek »

Szupergyors körtés finomság!

A körte különleges zamatú, ásványi anyagokban gazdag gyümölcs. Az első nemesített köte fajtákat a görögök kísérletezték kb. háromezer évvel ezelőtt. A középkorban a körtéket mindig megfőzték, mert a nyers körtét rossznak, sőt mérgezőnek tartották. Ám a Napkirály, XIV. Lajos korában a gyümölcs már uralkodói ínyencségnek számított. Ahogy mai is rengeteg finomság, étel, ital készíthető belőle. Lássunk egyet! Részletek »

Tündér a spájzban - cukkinilekvár és pizzaszósz

A házi befőzés is a reneszánszát éli, nemcsak azért, mert pénz spórolható vele, hanem mert egy saját kezűleg eltett finomság sokkal jobban is tud esni, sőt, remek ajándékötlet. A kedvenc fűszerünkkel, a befőttek egyedivé varázsolhatók. Lássuk a cukkínit, paradicsomot és padlizsánt! Részletek »

Melyek a monília tünetei? Hogyan védekezzünk ellene?

Virágzáskor fontos a csonthéjas gyümölcsfák (őszi, kajszi, cseresznye, mandula) moníliás (monilia laxa, monilia fructigena) betegsége elleni védekezés. Részletek »

Cseresznye és meggy szedd magad - Elkezdődött

A cseresznye már javában érik, a meggy ízesebb fajtái még csak most következnek. Összegyűjtöttük a hazai szedd magad gyümölcsösöket, ahol beszerezhető a nyár eleji ropogtatnivaló és befőttalapanyag! Részletek »