Hogyan készítsünk mosódióból permetszert? Egyre szélesebb körben ismert a mosódió, mint természetes tisztítószer. A természetbarát megoldások hívei a kertben is kipróbálhatják, mint rovarirtó permetszer.... RÉSZLETEK
Kényeztető fürdő: készítsünk fürdőmézet, fürdősót házilag Érdemes kipróbálni néhány házilag készíthető fürdőkozmetikumot, mert ezek amellett, hogy jót tesznek a bőrnek, illatukkal nyugtatnak is, és amíg elkészítjük ezeket ráhangolódhatunk a pihentető fürdőre…... RÉSZLETEK
Fogyókúra? Léböjt? Bevált zöldség-gyümölcs leveket mutatunk A frissen préselt levek nem tartalmaznak fehérjét és zsírt, ballasztanyagokból is csak keveset. Megnyugtatják az emésztést, tehermentesítik az emésztőrendszert és a kapillárisokat, erősítik a szívet, felgyorsítják az anyagcseretermékek kiválasztását, csökkentik a testsúlyt.... RÉSZLETEK
Gyógynövényes pasztilla köhögős napokra A pasztillák régen a gyógyszerészek kedvelt „hatóanyag csomagolási formái” voltak, pasztilla készítésével az egyébként nem túl ízletes, vagy túl erőteljes ízű gyógynövényeket is fogyaszthatóvá tehetünk.... RÉSZLETEK
Petrezselyem, nem csak levesbe való... A petrezselyem valójában egy külön fejezetet is kiérdemelne, mivel annyira széleskörű és jótékony hatásokkal bír. Bőrünket, szemeinket és hajunkatk is kényeztethetjük különböző petrezselyemből készült házi pepecsekkel, Egyszerű receptek következnek! ... RÉSZLETEK
Mákból is készülhet kozmetikum A mák kifejezetten gazdag ásványi anyagokban, amelyeket szervezetünk könnyen felhasználhat. Valóságos elixírként kiválóan hat a bőr, a haj, a köröm és a csontok állapotára.... RÉSZLETEK
3 alkoholos nyári frissítő ital, amivel levehetjük a vendégünket a lábáról A magunk készítette italokkal – főleg ha némi kísérletezésre is időt szántunk – nagy elismerést vívhatunk ki nyáresti vendégeink körében. Mivel a tinktúráknak is az alkohol az alapja, ezek az italok is kivonják a hatóanyagot a növényi alapanyagokból, így az alkohol kellemes hatása mellett az emésztésnek is jót tesznek – megfelelő mennyiségben fogyasztva.... RÉSZLETEK
Segítőkész növényvilág: tusoláshoz szilárd testápoló Egyre kedveltebbek azok a testápolók, amelyeket fürdés közben használhatunk. Ebből készíthetünk szilárd változatot is, melyről a test melege hatására oldódik le a használathoz szükséges mennyiség.... RÉSZLETEK
Alga: a tenger rétje - hogyan fogyasszuk? Az algák egészségvédő hatásukon túl méregtelenítenek is, így egyre többen fogyasztják őket a reformtáplálkozás hívei, mindamellett, hogy az algákat a világ legnagyobb élelmiszer-tartalékaként tartják számon.... RÉSZLETEK
Emésztésjavító gyógyitalok fűszernövényekből A házi gyógy-és fűszernövénykertek kora tavasztól ontják az illatos-aromás növényeket, amelyeket sokféle módon feldolgozhatunk és hasznosíthatunk. Készíthetünk például gyógyitalokat, többek között emésztésjavító italokat. Kevés munkával remek hatású házi gyógykészítményeket raktározhatunk el az őszi-téli időszakra.... RÉSZLETEK
Praktikus tömlőkocsik kicsi és nagy kertbe Nem a legjobb indítása a tavaszi locsoló szezonnak, amikor kinyitjuk a garázsunk ajtaját és meglátjuk az összetekeredett locsolótömlőnket, amit azután csak többszöri próbálkozásra tudunk kibogozni, bosszankodások közepette. A tömlő élettartamát is jelentősen megnövelheti az észszerű tárolás, így egy tömlőkocsi nem csak praktikus megoldás lehet, hanem pénzt is spórol nekünk. RÉSZLETEK
Hogyan gondozd a kutyádat? Rengeteg információt kell befogadnod, amikor először kerül az otthonodba egy kölyökkutya, ahhoz hogy megfelelően biztosítsd testi és lelki egészségét. RÉSZLETEK
Lovi fogadás: ez a lovak kizsákmányolása? A lóverseny európai hagyomány, mégis számos támadás érte az elmúlt évtizedekben, elsősorban az állatvédők részéről. De valóban ilyen szörnyű lenne a helyzet, mint ahogy a PETA és társai sugallják? RÉSZLETEK
Puli, a magyar pásztorkutya A puli az egyik legnépszerűbb magyar kutyafajta. Különleges megjelenése és legendás természete a külföldi kutyások számára is vonzóvá teszi. Mi magyarok pedig mint nemzeti büszkeségünkre tekintünk e fajtára. RÉSZLETEK
Érdekességek a dobermannról Hivatalosan 1900-ban ismerték el fajtaként, és az apoldai Louis Dobermannról kapta nevét. RÉSZLETEK