Tündér a spájzban - cukkinilekvár és pizzaszósz

A házi befőzés is a reneszánszát éli, nemcsak azért, mert pénz spórolható vele, hanem mert egy saját kezűleg eltett finomság sokkal jobban is tud esni, sőt, remek ajándékötlet. A kedvenc fűszerünkkel, a befőttek egyedivé varázsolhatók. Lássuk a cukkínit, paradicsomot és padlizsánt!

Hogyan készítsünk finom New York-i sajttortát?

A sajttorta finom és egyszerű édesség, de könnyen el lehet rontani, ha nem figyelünk oda az apró részletekre. Több változata is ismert, a világ szinte minden részének megvan a saját elkészítési módja. Ebből a cikkből megtudhatod, hogy hogyan kell igazán finom New York-i sajttortát készíteni, kikerülve a buktatókat. 

Meggyfától a befőttig

A meggy hosszú, kalandos úton jut el a befőttes- vagy lekvárosüvegig. A kertész dolga a hibátlan gyümölcs megtermelése, ezután pedig már a feldolgozáson múlik a termékminőség. 

Hogyan spóroljunk a konyhában?

A drága energiaárak nagyon megnövelik a havi rezsiköltségünket. Néhány konyhai praktikával a fizetnivalók lecsökkenthetők. Energiatakarékos konyhai fortélyok következnek. 

Hagymát hagymával- avagy a hagymafajták

Kabos Gyula örökzöld mondása hűen tükrözi a magyar ember kapcsolatát a hagymával. Valamilyen formában minden nap asztalunkra kerül, zöldségként vagy fűszerként, nyersen vagy szárítva, esetleg por formájában. Évente – állítólag - 7-8 kg-ot is megeszünk hagymából. Az általánosan használt vöröshagymán kívül, azonban még vannak számunkra kevésbé ismert hagymafélék, amelyekkel a modern receptekben egyre gyakrabban találkozhatunk.

Édenkertész válaszol

Díszcserjéink (somok) levelei elkezdtek összezsugorodni és leszáradni. Megmenthető amelyiken már nincs levél?

Még nincs veszve minden!

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Oroszlanszáj

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.