A keresőkutyák már a növényvédelemben is bevethetők

Csaknem 100 százalékos pontossággal képesek kiszagolni a citrusféléket sújtó sárgasárkány-kórt (huanglongbing, HLB) a speciális feladatra kiképzett keresőkutyák - derült ki az amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) publikált új tanulmányból.

Vonatozz kis kedvenceddel a szabályok betartása mellett

Abban a pillanatban, mikor az ember megvásárolja vagy örökbe fogadja első kiskedvencét és ezáltal élete részévé válik, a világ megváltozik körülötte. Most már olyan dolgokra is figyelned kell, amik ezelőtt eszedbe sem jutottak. Kedvenc kávézód vagy éttermed felé sétálva már ellenőrizned kell, hogy kutyabarát-e a vendéglátó egység, amennyiben kedvenced is veled tartana. Szerencsére napjainkra egyre több hely nyit a kutyások felé, és engedélyezi a kis kedvencek megjelenését, sőt mi több, biztosítja mindazon feltételeket, amik az ő jelenlétüket is kényelmesebbé tehetik. Az utazással sincs ez másképp, idejében szükséges tájékozódnod arról, hogy mik a feltételei annak, hogy kiskutyád veled tartson és együtt bejárjátok az országot-világot, akár tömegközlekedéssel is. Az alábbi bejegyzésben összegyűjtöttünk minden szabályt és korlátozást, amelyet tudnod kell abban az esetben, ha a MÁV járatait választod.

Kutya kennel

Mi az a SINB kutyakennel, és miért jó választás? Ezelőtt 25 évvel a SINB-nek köszönhetően került köztudatba a „kutya kennel” kifejezés, és az azóta eltelt időben rengeteg kutyabarát és felelős kutyatartó vette igénybe és fogadta bizalmába a SINB kenneleket. A mai napig a SINB jelenti a minőséget és a megbízhatóságot Magyarországon, ha kutya kennelekről van szó.

Happy Dog kutyatápok

Bizonyára mindenki, aki kutyát tart, szeretné, ha a család első számú kedvence a lehető legjobb kutyatápot kapná, ami nem mellesleg egészséges is. Szeretnéd kutyádnak a legboldogabb kutyaéveket adni ezzel? Ha körbenézel a hipermarketekben kapható tápok között, láthatod, hogy ezek hústartalma elenyésző, minimális benne a vitamin és az ásványi anyag, viszont a kedvencek számára káros gabona nagy mennyiségben megtalálható benne.

Nyaraljunk-e állatunkkal?

Hurrá, nyaralunk! De kire bízzuk kedvencünket? Ha magunkkal nem vihetjük, akkor vagy állatpanzióra, vagy barátunkra bízzuk, hogy viselje gondját. 

Édenkertész válaszol

Milyen permetszerek használhatóak 2020-ban kajszi és meggy moniliás betegsége ellen?

A virágfertőző monília (Monilinia laxa) a bibén, de a sziromleveleken keresztül is be tud hatolni a növénybe, és a vesszőkben terjedve ágszáradást okozhat. Tavasszal tehát a virágokat kell megóvni a gomba támadásától.

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Illatoznak

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

2600 Vác, Cserhát u. 13.
1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.