Sikeres Zöld rendezvény a Velencei-tó partján

A tavaszi, kora nyári szélsőséges időjárásnak köszönhetően, számos árvíz sújtotta országrész katasztrófa elhárítási feladatok idején került megrendezésre a 3. Országos Öko Expo és Bio Fesztivál a Velencei-tó partján Gárdonyban. Az immár hagyományosnak nevezhető rendezvény az idei évben számos új elemet tartogatott a látogatók és kiállítók számára egyaránt.

Biobeton meggymagból!

A biobeton meggymag felhasználásával készült - számolt be az építészfórum.hu, mely ennek feltalálójával készített interjút. Mint kiderült, a biobeton kis halmazsűrűségű, de teherbíró feltöltésként és ágyazati rétegként, rusztikus felületű kerámia falburkoló elemként, könnyűbeton födémrétegként, előre gyártott, beton zsaluzó vagy falazó elemek hőszigetelő kitöltő anyagaként alkalmazható.

Mi a Xeriscape? - egy víztakarékos termesztési módszer bemutatása 1. rész

Mit jelent a xeriscape? A xeriscape kifejezés a xeros, görög szóból ered, melynek jelentése - száraz. De ne gondoljuk, hogy sivatagról és kaktuszokról vagy szárazságról, illetve kopár tájról lesz szó. A xeriscape egy modern kertészeti módszer, amely előnyben részesíti olyan növények kiválasztását, melyek minden éghajlati zónában termeszthetőek, így olyan kertet alakíthatunk ki, melyet minimális öntözéssel is gondozni lehet.

III. Országos Öko Expo és Bio Fesztivál

Nobel-díjas vendégekkel és számtalan változatos, színes programmal várják az érdeklődőket 2010. június 4-6 között az ország ez idáig egyetlen ÖKO strandján, a gárdonyi Sport Beachen. Az első nap ingyenes! 2010. június 4-6. Sport Bech - Gárdony

Édenkertész válaszol

Kertem nagy része cserebogár pajorral fertőzött és gyomos. Mi a teendőm gyümölcsfa telepítés előtt?

Cserebogár ellen VAN vegyszeres védekezésre lehetőség az ültetés pillanatában. . .

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Tavaszi hírnök

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.