Pisztácia: ezért érdemes enni mindenkinek, akinek vérnyomásproblémája van! A pisztáciában sok értékes ásványi anyag van, ami jótékony hatással bír például a szívproblémákra. ... RÉSZLETEK
Miért együnk rendszeresen diót és magvakat? A késő őszi, téli időszak fontos tápanyagforrásai a diófélék, az olajos magvak és az aszalt gyümölcsök. Koncentrált tápanyagtartalmuk miatt már kis mennyiségű fogyasztásuk is érdemben hozzájárul egészségünk védelméhez. Számos képviselőjük évszázadok óta része a hazai gasztronómiának, de akadnak mindig újabb és újabb, más kontinensekről érkező újdonságok. ... RÉSZLETEK
Földimogyorót a Mikulászsákba, megéri! A sok csokoládé mellett megéri földimogyorót is csempésznünk a Mikulás zsákba, mivel igazi szuperélelmiszer. Mutatjuk gyógyhatásait!... RÉSZLETEK
Gyümölcsök, déligyümölcsök kalóriatartalma - jó, ha tisztában vagy vele A friss gyümölcsök többségének szárazanyag- és szénhidráttartalma alacsony, ezért a gyümölcsök fogyasztásakor csekély az energiabevitel. Ha diétázni szeretnénk, hasznos, ha tisztában vagyunk az egyes gyümölcsök, olajos magvak, déligyümölcsök beltartalmi értékeivel. Kalóriatáblázat.... RÉSZLETEK
Egzotikus finomságok: kesudió, paradió, pisztácia és társaik Sokféle ember él a Földön, eltérő a nemünk, színünk, vallásunk, de egy dologban megegyezünk: szeretjük a finom olajos magvakat.... RÉSZLETEK
Szuperélelmiszerek, amelyeket a dietetikusok is elismernek Egy amerikai felmérésben 2050 dietetikust kérdeztek meg arról, hogy szerintük a fogyasztók körében melyek lesznek a népszerű élelmiszerek 2018-ban. Itt a lista régi ismerősökkel.... RÉSZLETEK
Nagyban is megéri földimogyorót termeszteni! A földimogyoró Magyarországon is termeszthető gazdaságosan. A Debreceni Egyetem agrárkarán pedig azt is bebizonyították, hogy nemcsak termeszteni, hanem feldolgozni is megéri: a belőle készített olaj világpiaci ára folyamatosan emelkedik.... RÉSZLETEK
Zsír vagy olaj: tények és mítoszok A zsír egyike szervezetünk fontos tápanyagainak, amelynek azonban túlzott bevitele könnyen egészségügyi problémák forrásává válhat, de megfelelő módon és mennyiségben fogyasztva kifejezetten előnyös szervezetünk számára. ... RÉSZLETEK
Együnk rendszeresen szezámmagot, megéri! A hagyománytisztelő emberek esetleg kóstolták már frissen, sült pulykán vagy magvas bucin, míg a kulináris élvezetek rabjainak fantáziája ennél mélyebbre hatol az egzotikus ételek világába. Például a szezámolaj említése a távol-keleti tájakra vezeti őket.... RÉSZLETEK
Paradió és pekándió- avagy olajos magvak a trópusokról Az olajos magvak a gyümölcsök nagy családjának különálló képviselői. Víztartalmuk alacsony, ezzel szemben magas fehérje és zsírtartalommal rendelkeznek. ... RÉSZLETEK
Viszket a cicád füle? Ezek a fülatka jelei! A fülatkák parányi paraziták, amelyek életük nagy részét többnyire a fül járataiban töltik. Elég gyakoriak, súlyos iritációt és viszketegséget okozhatnak a fülben. RÉSZLETEK
Mivel érdemes kezdeni a kígyótartást? A kezdő terraristák gyakran szembesülnek a kérdéssel, hogy vajon hím vagy nőstény kígyóval kezdjék hobbijukat. Természetesen kezdhetik mindkettővel, ám a felmérések azt mutatják, hogy a kezdő kígyótartók túlnyomó többsége eleinte egy példány mellett kötelezi el magát. RÉSZLETEK
Honnan kapta a tengerimalac a nevét? Holland hajósok fedezték fel a 16. században dél-amerikai gyarmatukon, Guyanában ezeket a puha, barna-fehér bundájú állatkákat. Néhányat közülük hazavittek a gyerekeiknek játszótársul, Hollandiába. Itt az emberek gyorsan megkedvelték őket, és lassan más, európai országban is elszaporodtak. RÉSZLETEK