Pisztácia: ezért érdemes enni mindenkinek, akinek vérnyomásproblémája van! A pisztáciában sok értékes ásványi anyag van, ami jótékony hatással bír például a szívproblémákra. ... RÉSZLETEK
Miért együnk rendszeresen diót és magvakat? A késő őszi, téli időszak fontos tápanyagforrásai a diófélék, az olajos magvak és az aszalt gyümölcsök. Koncentrált tápanyagtartalmuk miatt már kis mennyiségű fogyasztásuk is érdemben hozzájárul egészségünk védelméhez. Számos képviselőjük évszázadok óta része a hazai gasztronómiának, de akadnak mindig újabb és újabb, más kontinensekről érkező újdonságok. ... RÉSZLETEK
Földimogyorót a Mikulászsákba, megéri! A sok csokoládé mellett megéri földimogyorót is csempésznünk a Mikulás zsákba, mivel igazi szuperélelmiszer. Mutatjuk gyógyhatásait!... RÉSZLETEK
Gyümölcsök, déligyümölcsök kalóriatartalma - jó, ha tisztában vagy vele A friss gyümölcsök többségének szárazanyag- és szénhidráttartalma alacsony, ezért a gyümölcsök fogyasztásakor csekély az energiabevitel. Ha diétázni szeretnénk, hasznos, ha tisztában vagyunk az egyes gyümölcsök, olajos magvak, déligyümölcsök beltartalmi értékeivel. Kalóriatáblázat.... RÉSZLETEK
Egzotikus finomságok: kesudió, paradió, pisztácia és társaik Sokféle ember él a Földön, eltérő a nemünk, színünk, vallásunk, de egy dologban megegyezünk: szeretjük a finom olajos magvakat.... RÉSZLETEK
Szuperélelmiszerek, amelyeket a dietetikusok is elismernek Egy amerikai felmérésben 2050 dietetikust kérdeztek meg arról, hogy szerintük a fogyasztók körében melyek lesznek a népszerű élelmiszerek 2018-ban. Itt a lista régi ismerősökkel.... RÉSZLETEK
Nagyban is megéri földimogyorót termeszteni! A földimogyoró Magyarországon is termeszthető gazdaságosan. A Debreceni Egyetem agrárkarán pedig azt is bebizonyították, hogy nemcsak termeszteni, hanem feldolgozni is megéri: a belőle készített olaj világpiaci ára folyamatosan emelkedik.... RÉSZLETEK
Zsír vagy olaj: tények és mítoszok A zsír egyike szervezetünk fontos tápanyagainak, amelynek azonban túlzott bevitele könnyen egészségügyi problémák forrásává válhat, de megfelelő módon és mennyiségben fogyasztva kifejezetten előnyös szervezetünk számára. ... RÉSZLETEK
Együnk rendszeresen szezámmagot, megéri! A hagyománytisztelő emberek esetleg kóstolták már frissen, sült pulykán vagy magvas bucin, míg a kulináris élvezetek rabjainak fantáziája ennél mélyebbre hatol az egzotikus ételek világába. Például a szezámolaj említése a távol-keleti tájakra vezeti őket.... RÉSZLETEK
Paradió és pekándió- avagy olajos magvak a trópusokról Az olajos magvak a gyümölcsök nagy családjának különálló képviselői. Víztartalmuk alacsony, ezzel szemben magas fehérje és zsírtartalommal rendelkeznek. ... RÉSZLETEK
Lófajták: az abtenauer Ez a lófajta könnyed ügetéséről ismert. Az abtenauer testalkata elegáns, határozott vonalú fejjel és erős lábakkal rendelkezik. RÉSZLETEK
Ne ajándékozzunk nyuszit húsvétra! Húsvét után az állatkertek, menhelyek, illetve parkok, erdők megtelnek megunt nyuszikkal - és ez így megy évről évre, hiába fogadkozik a legtöbb szülő, hogy aztán nem engedi, hogy a gyerekei pár nap elteltével megfeledkezzenek az etetésről, almozásról. RÉSZLETEK
A galambok és gerlék, mint háziállatok A galambokat már évezredekkel ezelőtt megszelídítették. Eleinte az isteneknek végzett szertartásokon áldozták fel, és a húsukért vagy háziállatként tenyésztették őket. A galambok gyakran szállítottak üzeneteket a harctérről, vagy egyik városból a másikba, hírvivők és hírhozók voltak a távol élő ismerősök számára, vagy tudósítók, sőt, előfordult, hogy haldoklóknak vitték el a megmentő orvosságot. RÉSZLETEK