A Paphiopedilum orchidea titka!

A Paphiopedilumot "Papucs orchideának" vagy "vénuszpapucsnak" is nevezik, orsó formájú, papucs alakú virága miatt. Néhány példánynak és hibridnek, olyan szép foltos vagy sima örökzöld levelei vannak, amiért már megéri dísznövénynek megvenni, a virágok pedig csak ráadásnak számítanak. 

Kertészek kedvence: a Dendrobium orhidea

A Dendrobium az egyik az első orchideák közül, melyeket a tenyésztők kipróbálnak és ennek oka is van. Egyetlen virágszál rendelkezhet száz finom, fehér virággal, melynek szélei halvány lila színűek, mély közepe pedig barna. Virágai sárga, illetve rózsaszín árnyalatban is előfordulhatnak. Ezen nemes típusú orhideák többsége Délkelet Ázsiából, illetve a Himalájából származik és elég nagy magasságban él. Bár a Dendrobium orchidea könnyen növeszthető, van néhány dolog, melyet meg kell tenni az éves ragyogás érdekében.  

Ismerkedjünk a DISA-orchideával!

A Disa orchidea Dél-Afrikából származik, úgynevezett kétéves növény, hiszen virágot az ültetés után csak két évvel hoz. Általában tavasz elejétől akár késő nyárig virágzik, több színben is nyílhat, halvány sárgától az élénk vörösig.

Otthonunk szépsége: a Masdevallia orchidea

A Masdevallia orchidea a Pleurothallid családba tartozik, és Peru, Ecuador, Bolívia, és Venezuela környékéről származik. Általában kicsi, vagy közepes növésű, tömör növény, ezért nem foglal nagy helyet. Háromszög alakú virága van, melynek három sarkán csóvák lógnak le (szirom és csészelevél). Ismerkedjünk meg közelebbről e bájos virágfajtával!

Édenkertész válaszol

Császárfám gyökere nyomja fel a talajt. . .

Sajnos van rá esély, hogy a járdában némi kárt tesz idővel. . .

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Érik a Lime

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.