Egy régi magyar körtefajta, amiből isteni pálinka és kompót is készíthető Vérkörte, vérbelű körte: kis termésű, nyáron érő, elég kövecses fajta, ezért felhasználása korlátozott: pálinkának, ecetnek, kompótnak kiváló.... RÉSZLETEK
10 ötlet, hogy mit kezdj a kertben burjánzó citromfűvel Szeretjük a citromfüvet, de amikor elkezd szaporodni a kertben és mindenhol felbukkan, hirtelen nem tudunk mit kezdeni ezzel a mennyiséggel. Mutatunk pár tippet, hogyan hasznosíthatjuk.... RÉSZLETEK
Csabai kolbász újragondolva? Na azt talán mégse! Szerte az országban találkozunk ilyen-olyan kolbásszal, szalámival. Tájegységenként eltérő megnevezésekkel illetünk egy mindenki által kedvelt ételt, egy dologban azonban bizonyosak lehetünk: a csabai házikolbásznak messze földön nincs párja. ... RÉSZLETEK
Boróka: nincsenek nagy igényei, és elél a homokos talajon is A boróka egy viszonylag igénytelen cserje, ami bírja a szélsőséges éghajlatot, és szépen fejlődik homokos talajon is. ... RÉSZLETEK
Így is elteheted a szilvát télire! Hogyan dolgozták fel hagyományosan a szilvát? A népi konyha igen leleményes módszereket és eszközöket hagyott ránk. ... RÉSZLETEK
Különleges pálinka-alapanyagokat kutattak a Szent István Egyetem végzősei Gondolta volna, hogy magas minőségű pálinkát díszítő vagy sövényalkotó növényfajták gyümölcsterméséből is lehet készíteni? Hallott már a Nógrádikumként ismert borzag pálinkáról? Akinek érdeklődését felkeltették az előző kérdések, annak a Szent István Egyetem (SZIE) budapesti Élelmiszertudományi Karán, szeptemberben új évfolyammal induló Pálinkamester-képzése kínál nagyszerű lehetőséget a pálinkával kapcsolatos ismeretek elsajátítására.... RÉSZLETEK
Calvados, világhírű borpárlat Normandia tengerpartjáról A Calvados születését egy több évszázados normandiai legenda szövi át. A legenda szerint a történet egy hajótöréssel kezdődött. Nem akármilyen hajóról van szó, hanem a középkorban óriási, már szinte világméretű hatalommal rendelkező spanyol király egyik hajójáról, az El Salvador névre hallgató lélekvesztőről.... RÉSZLETEK
Alkohol-bírás: hogyan igyál, hogy ne legyen baj? Sokat iszik a magyar: annyi szesz fogy, hogy átlagosan is több jut egy főre a napi ajánlott dózisnál. Mit tegyünk, hogy ne ártson meg? ... RÉSZLETEK
3 alkoholos nyári frissítő ital, amivel levehetjük a vendégünket a lábáról A magunk készítette italokkal – főleg ha némi kísérletezésre is időt szántunk – nagy elismerést vívhatunk ki nyáresti vendégeink körében. Mivel a tinktúráknak is az alkohol az alapja, ezek az italok is kivonják a hatóanyagot a növényi alapanyagokból, így az alkohol kellemes hatása mellett az emésztésnek is jót tesznek – megfelelő mennyiségben fogyasztva.... RÉSZLETEK
Emésztésjavító gyógyitalok fűszernövényekből A házi gyógy-és fűszernövénykertek kora tavasztól ontják az illatos-aromás növényeket, amelyeket sokféle módon feldolgozhatunk és hasznosíthatunk. Készíthetünk például gyógyitalokat, többek között emésztésjavító italokat. Kevés munkával remek hatású házi gyógykészítményeket raktározhatunk el az őszi-téli időszakra.... RÉSZLETEK
Amit a dalmatáról tudni érdemes A dalmata kiskutyák hófehéren jönnek a világra, a pöttyök csak idővel alakulnak ki rajtuk. Valójában senki sem tudja, miért néznek a dalmaták úgy ki, mintha túl közel álltak volna egy festőhöz. Hogy miért is nyújtanak ekkora élvezetet a dalmaták? RÉSZLETEK
Hogyan készítsünk madáretetőt házilag? Variációk madáretetőre Elő a barkácsdobozzal és készítsünk együtt klasszikus és frappáns madáretetőt! A szárnyas vendégek imádni fogják, és persze te is! RÉSZLETEK
Macska ápolása helyesen: szőr, fog, fül, szem, karom Hogyan kell ápolni a macskánk szőrét, hogyan tisztítsuk a fülét és a szemét? Válaszok a cikkben! RÉSZLETEK