Egy régi magyar körtefajta, amiből isteni pálinka és kompót is készíthető Vérkörte, vérbelű körte: kis termésű, nyáron érő, elég kövecses fajta, ezért felhasználása korlátozott: pálinkának, ecetnek, kompótnak kiváló.... RÉSZLETEK
10 ötlet, hogy mit kezdj a kertben burjánzó citromfűvel Szeretjük a citromfüvet, de amikor elkezd szaporodni a kertben és mindenhol felbukkan, hirtelen nem tudunk mit kezdeni ezzel a mennyiséggel. Mutatunk pár tippet, hogyan hasznosíthatjuk.... RÉSZLETEK
Csabai kolbász újragondolva? Na azt talán mégse! Szerte az országban találkozunk ilyen-olyan kolbásszal, szalámival. Tájegységenként eltérő megnevezésekkel illetünk egy mindenki által kedvelt ételt, egy dologban azonban bizonyosak lehetünk: a csabai házikolbásznak messze földön nincs párja. ... RÉSZLETEK
Boróka: nincsenek nagy igényei, és elél a homokos talajon is A boróka egy viszonylag igénytelen cserje, ami bírja a szélsőséges éghajlatot, és szépen fejlődik homokos talajon is. ... RÉSZLETEK
Így is elteheted a szilvát télire! Hogyan dolgozták fel hagyományosan a szilvát? A népi konyha igen leleményes módszereket és eszközöket hagyott ránk. ... RÉSZLETEK
Különleges pálinka-alapanyagokat kutattak a Szent István Egyetem végzősei Gondolta volna, hogy magas minőségű pálinkát díszítő vagy sövényalkotó növényfajták gyümölcsterméséből is lehet készíteni? Hallott már a Nógrádikumként ismert borzag pálinkáról? Akinek érdeklődését felkeltették az előző kérdések, annak a Szent István Egyetem (SZIE) budapesti Élelmiszertudományi Karán, szeptemberben új évfolyammal induló Pálinkamester-képzése kínál nagyszerű lehetőséget a pálinkával kapcsolatos ismeretek elsajátítására.... RÉSZLETEK
Calvados, világhírű borpárlat Normandia tengerpartjáról A Calvados születését egy több évszázados normandiai legenda szövi át. A legenda szerint a történet egy hajótöréssel kezdődött. Nem akármilyen hajóról van szó, hanem a középkorban óriási, már szinte világméretű hatalommal rendelkező spanyol király egyik hajójáról, az El Salvador névre hallgató lélekvesztőről.... RÉSZLETEK
Alkohol-bírás: hogyan igyál, hogy ne legyen baj? Sokat iszik a magyar: annyi szesz fogy, hogy átlagosan is több jut egy főre a napi ajánlott dózisnál. Mit tegyünk, hogy ne ártson meg? ... RÉSZLETEK
3 alkoholos nyári frissítő ital, amivel levehetjük a vendégünket a lábáról A magunk készítette italokkal – főleg ha némi kísérletezésre is időt szántunk – nagy elismerést vívhatunk ki nyáresti vendégeink körében. Mivel a tinktúráknak is az alkohol az alapja, ezek az italok is kivonják a hatóanyagot a növényi alapanyagokból, így az alkohol kellemes hatása mellett az emésztésnek is jót tesznek – megfelelő mennyiségben fogyasztva.... RÉSZLETEK
Emésztésjavító gyógyitalok fűszernövényekből A házi gyógy-és fűszernövénykertek kora tavasztól ontják az illatos-aromás növényeket, amelyeket sokféle módon feldolgozhatunk és hasznosíthatunk. Készíthetünk például gyógyitalokat, többek között emésztésjavító italokat. Kevés munkával remek hatású házi gyógykészítményeket raktározhatunk el az őszi-téli időszakra.... RÉSZLETEK
Hol előnyösebb a kutyáknak? Kint a kertben vagy bent a lakásban? Előre leszögezzük, hogy ez egy olyan kérdés, amiben valószínűleg sosem lesz teljes egyetértés a gazdik körében. RÉSZLETEK
Beagle, a tanulékony és játékos vadászkutya A Beagle vonzó külseje mögött egy kopó kalandvágyó és szabad jelleme rejtőzik, ezért elszánt és tapasztalt gazdát kíván, aki szereti és nem próbálja "kiheréléssel lenyugtatni" az első nehézségek láttán, hanem inkább megismeri, tanítja, neveli. Lássuk, mit kell tudnunk "csibész" természetéről! RÉSZLETEK
Mit eszik a patkány? A patkány etetése nem nehéz, de fontos, hogy kifejezetten hobbiállatként tartott patkánynak készített eledellel tápláld. Lássuk, mit adhatsz neki és mit nem! RÉSZLETEK