Így csapold le a juharfa nedvét! Mutatjuk! Senki sem tudja biztosan, hogy mikor is kezdődött a juharszirup készítése, de egy dolog biztos – ez egy olyan hagyomány, ami a mai napig folytatódik. ... RÉSZLETEK
Mire jó a pálmafa szirup? Fogyj, tisztulj, töltődj fel! A kulináris élvezetek hódolói minden bizonnyal ismerik ezt a jellegzetesen Kanári-szigetekhez köthető édességet.... RÉSZLETEK
Hogyan készítsünk karamellt otthon? Ennénk valami finom édességet? Íme, egy könnyű házi készítésű ízletes és lágy karamell recept. Ezt a receptet azért is érdemes kipróbálni, mert akár több hétig is eláll, így hosszabb ideig élvezhetjük a karamell lágy ízét. ... RÉSZLETEK
Mit kell tudni az agávé nektárakról? - 1. rész Az agave nektárt úgy reklámozzák, mint „diabétesz-barát”, nyers és „100%-ban természetes édesítőszert”. ... RÉSZLETEK
Mit kell tudni az agávé nektárakról? - 2. rész A finomított fruktóz oly gyakori édesítőszerként való felhasználásának oka nagyon egyszerű: rendkívül olcsó az előállítása. ... RÉSZLETEK
Mit kell tudni az agávé nektárakról? - 3. rész Manapság a magas fruktóztartalmú agave szirupot elsősorban két cég gyártja: a Nekulti és az Iidea. Nézzük, hogy hogyan is működik az agave nektár értékesítése. ... RÉSZLETEK
Mit kell tudni az agávé nektárakról? - 4. rész Nézzük milyen káros hatása lehet az agave nektár édesítőszernek, amennyiben sokat használunk belőle. ... RÉSZLETEK
Mit kell tudni az agávé nektárakról? - 5. rész Az olyan új édesítőszerek, mint az agave szirup (finomított fruktóz), azért készültek, hogy profitot hozzanak, nem azért, hogy elősegítsék az egészséges táplálkozást. ... RÉSZLETEK
Hogyan készítsünk kandiscukrot? A kandiscukor egy olyan egyszerű édesség, melynek elkészítése akár tudományos kísérletnek is megfelel. A folyamat akár egy hétig is eltarthat, de nagyon jó móka nézni, hogy hogyan nőnek a cukorkristályok. Nézzük hát, hogy hogyan készül! ... RÉSZLETEK
Hogyan készítsünk finom bodzazselét? A virágzó, lágy szárú bodza a mérsékelt és kontinentális éghajlaton világszerte növekszik. A bogyók, amelyek ugyanezt a nevet viselik, a bodzabokron teremnek, flavanoidokat, tanint, aminosavakat, valamint vitaminok és ásványi sók széles választékát tartalmazzák. ... RÉSZLETEK
Milyen a Bombay macska? A Bombay macskát az indiai Bombay nevű városról nevezték el (a mai Mumbai-ról). Kimondottan úgy tenyésztették ki, hogy fényes fekete bundájával, hatalmas rézszínű vagy sárga szemeivel egy egzotikus ragadozóra emlékeztessen. RÉSZLETEK
Koprofágia: miért eszi meg a kutya a székletét? Egyes kutyák különösen szeretik a növényevők ürülékét, mint például a nyulakét, őzekét és a lovakét. Mások szeretik kitakarítani a macska almát, és vannak olyan kutyák is, amelyek kizárólag fagyott kutyaürüléket esznek. RÉSZLETEK
Jelek, amik hasnyálmirigy-gyulladásra utalnak a kutyádnál A kutyáknál kialakuló hasnyálmirigy-gyulladás gyakran a túlsúly, a túletetés következménye, de hogyan vehetjük észre, mik a tünetek? RÉSZLETEK