Címkéhez kapcsolódó cikkek az oldalon : talaj ápolása10 érdekes adat a talajokról

December 5. a talaj világnapja. A talaj adja nekünk a táplálékunk, öltözékünk, egészséges ivóvizünket. a bennünk és rajtunk élő mikrobákat, amelyek védnek bennünket, ő biztosítja életterét megszámlálhatatlan élőlénynek és növénynek. Ha a talaj elpusztul, vele pusztul az emberiség is. Részletek »

A teljes körű mulcsozás hátrányai!

Van-e értelme a talajt minden évszakban, minden növényfajta és minden talajtípus esetében teljes mértékben mulcsanyaggal betakarni? A szakirodalmakból az embernek néha az az érzése támad, hogy a mulcs minden problémára általános megoldás lenne. A sikertelenségek azonban csalódáshoz vezettek. Részletek »

Talajjavítás: kertépítő recept kertészkedőknek \

Kertfelújításkor mindig a talaj kerül előtérbe, hogy miképpen kell és lehet feljavítani az életet adó földet, ami a kertünk alapja kell, hogy legyen. Részletek »

Újragyepesítés 7 lépésben - 2. rész

Előző részünkben azt részleteztük, hogy milyen előmunkálatokat ajánlott elvégezni egy újragyepesítés előtt; a következőkben a vetés körüli teendőket írjuk le az első fűnyírással bezárólag. Részletek »

Kertek tápanyagutánpótlása, trágyázása

Növények tápanyagfelvétele és ez alapján a fejlődése mindig, a talajban, a legkisebb mennyiségben előforduló tápanyaghoz igazodik..  Részletek »