Édes és sós epres receptek: egyik finomabb, mint a másik Ha piros a shake, turmix vagy fagyi, akkor legtöbbünknek a szamóca jut eszébe. Nézzük, miket készíthetünk eperből: íme néhány édes és sós recept! ... RÉSZLETEK
Tejföl recept házilag: így készítsd el fillérekből Tejfölt házilag is lehet készíteni nagyon egyszerűen. Így állj neki! ... RÉSZLETEK
Tojásfehérje alapú tejtermék alternatívákat fogyasszunk a jobb termőtalajért? Bizony, minél több tojásterméket, akár tojásfehérje-alapú ToTu tejtermék helyettesítőt fogyasztunk, közvetve tehetünk a termőtalaj javításáért. A tojástermékek előállítása során melléktermékként keletkező tojáshéj ugyanis kiváló talajjavító. Így tojáshéjat az annak előnyös tulajdonságait felismerő gazdák használják is. ... RÉSZLETEK
Ne edd meg ezeket a tejfölöket, szennyezettek lehetnek! Szinte minden tejfölt visszahívott a NÉBIH, mert mikrobiológiai szennyeződést találtak bennük! ... RÉSZLETEK
Növényi italok tápanyagtartalma, beltartalmi értékei Fontos figyelembe venni a növényi italok étrendbe illesztésénél, hogy fehérje- és aminosavbevitel szempontjából nem megfelelő helyettesítői a tehéntejnek. A legtöbb növényi ital jóval kisebb fehérjetartalommal rendelkezik mint a hagyományos tej, ez alól a szója a kivétel.... RÉSZLETEK
Növényi italok, tejpótlók - melyiket fogyasztod? Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a különböző növényi alapú tejhelyettesítő italok. Több oka lehet annak, hogy valaki növényi italokat választ a tej helyett, például: vegán étrend és egyéb vegetáriánus irányzatok, divatdiéták követése, tejfehérjeallergia vagy tejcukorérzékenység fennállása, különböző állat- és környezetvédelmi elvek.... RÉSZLETEK
Probiotikumok: mikor és milyet szedjünk? A probiotikumok kiválasztása átgondolt, megalapozott döntés eredménye kell legyen, amelyet befolyásol a betegség, a készítmény baktérium összetétele, csíraszáma és antibiotikum-rezisztenciája. Étrendünk helyes összeállításával is segíthetjük a terápiát.... RÉSZLETEK
Joghurt kisokos: élőflórás, probiotikus, light és társaik A joghurtot már az Ószövetségben is megemlítik. Évezredekig a joghurtkészítés az egyetlen ismert biztonságos módszer volt a tej megőrzésére, mára bizonyított egészségmegőrző szerepe is.... RÉSZLETEK
Csökkenő tendencia: egyre kevesebb tejet fogyasztunk Gyermekkorunktól kezdve tudjuk, hogy a tej alapvető élelmiszerünk. A tej és tejtermékek fogyasztása fontos a szervezet fejlődése szempontjából, a benne lévő kalcium a csontváz és a fogak természetes építőköve. Ennek ellenére hazai viszonylat a tejfogyasztásban csökkenő tendencia figyelhető meg, miközben a tejtermelés egyre nő.... RÉSZLETEK
Különbség tej és tej között Állíthatjuk: tejivó nemzet a magyar. 2010-es adatok szerint átlagosan 67,5 liter tejet iszik meg egy magyar ember egy év alatt, s ezzel az Európai Uniós átlag felett teljesít. Világviszonylatban is egyértelműen a nagy tejivók közé tartozunk, az írekkel és a finnekkel az élen. E jó szokásunk ellenére azonban még mindig sok mindent nem tudunk vagy rosszul tudunk a tejről.... RÉSZLETEK
Akvárium karbantartás: csigák eltávolítása az akváriumból Bár általában ártalmatlanok, az akváriumi csigák problémásak is lehetnek. Megzavarhatják az akváriumok természetes egyensúlyát, és fajtól függően akár meg is tizedelhetik a növényeket. Mégsem érdemes őket kiirtani. RÉSZLETEK
Mit mond a macska farka? A következő cikk segít abban, hogy eldöntsd, mit mondhat a cica a farkával. Dekódold a jelentéseket! RÉSZLETEK
Mit kell tudni a háziméhről vagy mézelő méhről? A méhkaptárok régóta biztosítják az emberek számára a mézet és a méhviaszt. Ezek kereskedelmi felhasználása nagy méhészeti ágazatot eredményezett, bár sok méhfaj továbbra is vadon él. Minden háziméh vagy mézelő méh (Apis mellifera) társadalmi és együttműködő rovar. RÉSZLETEK