Édes és sós epres receptek: egyik finomabb, mint a másik Ha piros a shake, turmix vagy fagyi, akkor legtöbbünknek a szamóca jut eszébe. Nézzük, miket készíthetünk eperből: íme néhány édes és sós recept! ... RÉSZLETEK
Tejföl recept házilag: így készítsd el fillérekből Tejfölt házilag is lehet készíteni nagyon egyszerűen. Így állj neki! ... RÉSZLETEK
Tojásfehérje alapú tejtermék alternatívákat fogyasszunk a jobb termőtalajért? Bizony, minél több tojásterméket, akár tojásfehérje-alapú ToTu tejtermék helyettesítőt fogyasztunk, közvetve tehetünk a termőtalaj javításáért. A tojástermékek előállítása során melléktermékként keletkező tojáshéj ugyanis kiváló talajjavító. Így tojáshéjat az annak előnyös tulajdonságait felismerő gazdák használják is. ... RÉSZLETEK
Ne edd meg ezeket a tejfölöket, szennyezettek lehetnek! Szinte minden tejfölt visszahívott a NÉBIH, mert mikrobiológiai szennyeződést találtak bennük! ... RÉSZLETEK
Növényi italok tápanyagtartalma, beltartalmi értékei Fontos figyelembe venni a növényi italok étrendbe illesztésénél, hogy fehérje- és aminosavbevitel szempontjából nem megfelelő helyettesítői a tehéntejnek. A legtöbb növényi ital jóval kisebb fehérjetartalommal rendelkezik mint a hagyományos tej, ez alól a szója a kivétel.... RÉSZLETEK
Növényi italok, tejpótlók - melyiket fogyasztod? Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a különböző növényi alapú tejhelyettesítő italok. Több oka lehet annak, hogy valaki növényi italokat választ a tej helyett, például: vegán étrend és egyéb vegetáriánus irányzatok, divatdiéták követése, tejfehérjeallergia vagy tejcukorérzékenység fennállása, különböző állat- és környezetvédelmi elvek.... RÉSZLETEK
Probiotikumok: mikor és milyet szedjünk? A probiotikumok kiválasztása átgondolt, megalapozott döntés eredménye kell legyen, amelyet befolyásol a betegség, a készítmény baktérium összetétele, csíraszáma és antibiotikum-rezisztenciája. Étrendünk helyes összeállításával is segíthetjük a terápiát.... RÉSZLETEK
Joghurt kisokos: élőflórás, probiotikus, light és társaik A joghurtot már az Ószövetségben is megemlítik. Évezredekig a joghurtkészítés az egyetlen ismert biztonságos módszer volt a tej megőrzésére, mára bizonyított egészségmegőrző szerepe is.... RÉSZLETEK
Csökkenő tendencia: egyre kevesebb tejet fogyasztunk Gyermekkorunktól kezdve tudjuk, hogy a tej alapvető élelmiszerünk. A tej és tejtermékek fogyasztása fontos a szervezet fejlődése szempontjából, a benne lévő kalcium a csontváz és a fogak természetes építőköve. Ennek ellenére hazai viszonylat a tejfogyasztásban csökkenő tendencia figyelhető meg, miközben a tejtermelés egyre nő.... RÉSZLETEK
Különbség tej és tej között Állíthatjuk: tejivó nemzet a magyar. 2010-es adatok szerint átlagosan 67,5 liter tejet iszik meg egy magyar ember egy év alatt, s ezzel az Európai Uniós átlag felett teljesít. Világviszonylatban is egyértelműen a nagy tejivók közé tartozunk, az írekkel és a finnekkel az élen. E jó szokásunk ellenére azonban még mindig sok mindent nem tudunk vagy rosszul tudunk a tejről.... RÉSZLETEK
Milyen a Bombay macska? A Bombay macskát az indiai Bombay nevű városról nevezték el (a mai Mumbai-ról). Kimondottan úgy tenyésztették ki, hogy fényes fekete bundájával, hatalmas rézszínű vagy sárga szemeivel egy egzotikus ragadozóra emlékeztessen. RÉSZLETEK
Koprofágia: miért eszi meg a kutya a székletét? Egyes kutyák különösen szeretik a növényevők ürülékét, mint például a nyulakét, őzekét és a lovakét. Mások szeretik kitakarítani a macska almát, és vannak olyan kutyák is, amelyek kizárólag fagyott kutyaürüléket esznek. RÉSZLETEK
Jelek, amik hasnyálmirigy-gyulladásra utalnak a kutyádnál A kutyáknál kialakuló hasnyálmirigy-gyulladás gyakran a túlsúly, a túletetés következménye, de hogyan vehetjük észre, mik a tünetek? RÉSZLETEK