Hasznos befőzési és tartósítási tanácsok

Számomra a tartósítás a nyár megőrzését jelenti. Minden egyes befőttes üveg olyan, mint egy időkapszula. Amikor hónapokkal később (vagy talán csak pár hét múlva) megnyitom, mintha a termő táj és a rég megfakult napsütés ízét érezném az ajkamon, hisz egy üveg savanyú cékla olyan, akárcsak egy üveg bor. Részletek »

Halfilé paradicsomszószban: Kaldeneker kitálal - videórecept

Kaldeneker György tőkehal filéből készít gyors és egyszerű halas receptet diétás vacsorákhoz. Részletek »

Azok az olasz fűszerek...

Nincsen olasz étel oregánó, bazsalikom és kakukkfű nélkül... Részletek »

Pangasiusfilé elkészítése

A pangasius vagyis cápaharcsa egy trópusi ámde édesvízi halfajta, amit azért fontos megjegyezni, mert általában minden szupermarketben a „tonhal” fakkban található a sütőhekkek, és ilyen-olyan más tengeri halfilék mellett, könnyen léprecsalva ezzel a tengeri halra vágyó háziasszonyt. Részletek »

Mézet az asztalra! - történet és mézfajták

Az üzletek polcain egyre többféle mézet fedezhetünk fel. A különféle virágokról származó mézfajtákat ízük, színük, állaguk alapján lehet megkülönböztetni, bár gyakran nem könnyű a feladat, hagyjuk meg hát a méhészeknek!Részletek »