Miért betegednek le a frissen vásárolt fűszernövények röviddel ültetés után?

Fűszernövényeket sikeresen termeszthetünk akár teraszon vagy erkélyen is, nem feltétlenül szükséges kertes lakásunk legyen hozzá. Íme néhány jótanács, hogy fűszernövényeink erősek és egészségesek maradjanak!Részletek »

Immunerősítés gyerekeknek - Gyuri bácsi tanácsai

Adhatunk-e gyógynövényes teákat kisgyerekeknek? Milyen gyógynövényből? Mennyit és mikortól? Gyuri bácsi válaszol.Részletek »

Snidling: vitaminban gazdag gyomorerősítő

Sokszor a legegyszerűbb ételek a legfinomabbak: most éppen egy frissen sült, ropogós, vajas kenyérre gondolok, snidlinggel megszórva.Részletek »

Amit a tárkonyról tudni kell

A tárkony (Artemisia dracunculus) a fészkesek (Asteraceae) családjába, az Üröm nemzetségbe tartozó, évelő gyógy-, és fűszernövény. Magyar népies nevei: esztragon, tárkonyüröm, tárkony. Részletek »

A borágó, az ánizsmenta és a vörös méhbalzsam gyógyhatásai

A körömvirág és a borágó színt visznek a kertünkbe egész nyáron, tartós és sorozatos virágzásukkal. Ezt a két virágot nyugodtan nevelhetjük, mert nem igényelnek túl nagy gondozást. Mindkettő egynyári növény, de miután elkezdenek virágozni a kertünkben, maguktól fogják elszórni a magvaikat, így évről évre megmaradnak. Részletek »