Hogyan tároljuk a diót, hogy ne menjen tönkre? Az utóbbi időben talán még fontosabbá vált a dió helyes tárolása, amikor az új kártevő, a dióburok fúrólégy feldézsmálja előlünk a termés nagy részét. RÉSZLETEK
Mutatjuk, hogyan hat a szervezetre a pisztácia! A pisztácia tápláló gyümölcs, kiváló választás azok számára, akik a kalóriatartalomra is figyelnek. Az alábbi tények talán sesgítenek meggyőznek arról, miért kell napi étrendünkbe beiktatnunk ezt a csonthéjas szömörcefélét! RÉSZLETEK
Illatos karácsonyi dekorációk narancsból Néhány pillanat alatt illatossá és ünnepi hangulatúvá varázsolhatjuk az asztalt néhány narancs, aranyszalag és szegfűszeg kompocíziójával. Bevált mintákat mutatunk. RÉSZLETEK
Miért együnk rendszeresen diót és magvakat? A késő őszi, téli időszak fontos tápanyagforrásai a diófélék, az olajos magvak és az aszalt gyümölcsök. Koncentrált tápanyagtartalmuk miatt már kis mennyiségű fogyasztásuk is érdemben hozzájárul egészségünk védelméhez. Számos képviselőjük évszázadok óta része a hazai gasztronómiának, de akadnak mindig újabb és újabb, más kontinensekről érkező újdonságok. RÉSZLETEK
Hogyan tároljuk ősszel-télen a datolyaszilvát és a kivit? Az első és legfontosabb dolog, hogy az első fagyok előtt le kell szedni a datolyaszilva (khaki) és a kivi gyümölcsöket a fáról. RÉSZLETEK
Ezért fogyasszunk minél több mandulát! A rendkívül ízletes mandula sokáig a jómód és az egészség szimbóluma volt. A magok az egészséghez elengedhetetlen alapvető tápanyagokat tartalmaznak. RÉSZLETEK
Méltatlanul feledett őszi-téli gyümölcsök: naspolya és birs Az olykor csodagyümölcsnek is elkeresztelt naspolya lassan eltűnőben levő gyümölcsritkaságnak számít, de a késő őszi piacokon kérdezzünk utána bátran a hamisítatlan őstermelő fejkendős nénikéknél. RÉSZLETEK
Birsalma lekvár egyszerűen! Ki ne imádná ezt a fajta birsalma lekvárt? Egyszerű elkészíteni, nincs benne tartósítószer, csak gyümölcs, citrom és egy kis cukor. RÉSZLETEK
A gellérthegyi birsalmasajt évszázadon átívelő históriája Csaknem tíz éve, hogy pincénkben megtaláltam anyai nagyanyám, Etelka néni kisalakú, keményfedeles 110 éves receptkönyvét. A belőle készített birsalmasajt ma is megállja a helyét a receptek közt! RÉSZLETEK
Hogyan védjük meg a csemegeszőlőt a darazsaktól, madaraktól? A zamatosan érő csemegeszőlőt nem csak mi szeretjük, hanem a darazsak, seregélyek, rigók is. Házikertben így is megvédhetjük a termést a hívatlan vendégektől. RÉSZLETEK
Hogyan gondozd a kutyádat? Rengeteg információt kell befogadnod, amikor először kerül az otthonodba egy kölyökkutya, ahhoz hogy megfelelően biztosítsd testi és lelki egészségét. RÉSZLETEK
7 könnyen nevelhető, lakásban tartható kutyafajta Egy szófogadó és engedelmes kutya minden gazdi álma. És minden ebből válhat jól nevelt kutya, de vannak olyan fajták, melyek bizonyítottan könnyen taníthatók és idomíthatók. Bemutatkoznak a lakásban tartható, könnyen kezelhető kutyafajták! RÉSZLETEK
Milyen a jó kutyaruha? Milyen anyag méret és fazon a legjobb télen? Télen a jó gazda gondoskodik kedvence komfortérzetéről. A kutyák ugyanúgy megfázhatnak a hidegben ahogyan mi. Még akkor is, ha a dús szőrzetük miatt azt gondolnánk, hogy kellően fel vannak vértezve a hideg ellen. A hó, az eső és ónos eső is károsítja a kutya bőrét is. A kabát tehát legkevésbé divat kérdése, mint inkább az egészségügyé. Legfontosabb dolog a megelőzés! Válasszunk megfelelő ruhát nekik! RÉSZLETEK
Hogyan téliesítsük a cicánkat, mire figyeljünk a nagy hidegben? Mit tegyünk, hogy kijárós, vagy szabadban tartott macskáink maradandó károsodások nélkül éljék túl a téli fagyokat? Tanácsok és ötletek télvíz idejére! RÉSZLETEK