Zöld alma - nálunk kipirul?

Lédús és ropogós, sütve és frissen is kiváló: a boltokban kapható zöld almák nagy része mégis külföldről érkezik, ugyanis az itthoni ültetvényekben bepirul a gyümölcs.Részletek »

Szüret utáni teendők a gyümölcsösben

Ha vége a gyümölcsszedésnek hajlamosak vagyunk hátradőlni, pedig ez nagy hiba! Ne zárjuk be a kertet, ne hagyjuk magára az ültetvényt ilyenkor, hiszen a következő szezonra most tudjuk felkészíteni a fákat.Részletek »

Cseresznye és meggy szedd magad - Elkezdődött

A cseresznye már javában érik, a meggy ízesebb fajtái még csak most következnek. Összegyűjtöttük a hazai szedd magad gyümölcsösöket, ahol beszerezhető a nyár eleji ropogtatnivaló és befőttalapanyag!Részletek »

Elkezdődött a cseresznyeszezon!

A meleg tavaszi időjárás miatt már elkezdődött a korai érésű cseresznyefajták, mint például a Münchenbergi, illetve a Májusi korai szedése, idén a gyümölcs termésmennyisége megközelítheti a 20 ezer tonnát.Részletek »

Koronaformák és gyümölcsfák, mikor melyik ajánlott?

A gyümölcsfák koronakialakításakor több dolgot kell szem előtt tartanunk. Milyen gyümölcs, milyen alanyon, mekkora helyünk van és milyen gépek állnak a rendelkezésünkre? Koronaválasztás a kiskertben.Részletek »