A honlapon

Kortyoljunk galagonya teát szívünk egészségéért

Az egybibés galagonya, népies nevei giligán, disznókörte vagy májusvirág talán a legfontosabb szívre ható gyógynövényünk. Az I. világháború idején leveleiből teát készítettek, őrölt terméseivel pedig a kávét helyettesítették. Keleten és Nyugaton egyaránt nagy becsben tartott gyógynövény. 

Kapcsolodó cikkek

Ilyen egyszerű a vetésforgó: 4 év 4 ágyás

A módszer lényege: a növényeket évente előre megállapított és változó sorrendben ültetjük el, hogy elkerüljük a betegségeket.Részletek »

Bemutatunk egy tipikus téli palántanevelési problémát

Sokan most kezdik az idei paprika plántanevelést, ezért szeretném megosztani egy megfigyelésemet, amely a csatolt videón tekinthető meg.Részletek »

Nagyban is megéri földimogyorót termeszteni!

A földimogyoró Magyarországon is termeszthető gazdaságosan. A Debreceni Egyetem agrárkarán pedig azt is bebizonyították, hogy nemcsak termeszteni, hanem feldolgozni is megéri: a belőle készített olaj világpiaci ára folyamatosan emelkedik.Részletek »

Itt vannak a legjobb hazai vetőmagok

Amíg odakint fagy, tervezzük meg a jövő évi kertünket és nézzünk szét a hazai online vetőmag katalógusokban. Érdemes, mivel sokkal nagyobb a választék, mint amivel az egyes boltok polcain találkozhatunk!Részletek »

Magvetés, hajtatás – 101 praktika zöldségtermesztéshez

Februárban kezdhetjük a zöldség és virágmagok beltéri vetését. Nézzük át milyen nélkülözhetetlen jó tanácsokat ajánl a 101 praktika zöldségtermesztéshez című könyv.Részletek »