Gluténmentes alternatíva: hajdina tippek

A hajdina, Fagopyrum esculentum, más néven pohánka, tatárka a keserűfűfélék (Polygonaceae) családjába tartozik, a hétköznapi életben mégis a gabonafélékhez sorolják, mert lisztes szilikát tartalmú magját a búzához hasonlóan fogyasztják. Magjainak színe fekete vagy barnás. Az íze is kellemes, de lássuk a gyógyhatásait!Részletek »

Fagy elleni védelem a konyhakertben

A meleg ősz után hétvégére talajmenti fagy várható. A konyhakertben a gyökérzöldségek takarásával még pár hetet kitolhatjuk a szezont.Részletek »

Októberi tökölős

A tavasz után az ősz a kedvenc évszakom főleg a színek és az illatok miatt. Ez utóbbiak közé tartozik a sült gesztenye és a sütőtök illata, mert nagymamám mindkettőt gyakran készítette. Igaz, gyerekkoromból csak a márványosan fehér héjú, lapított gömbölyű sütőtök hatalmas szeleteire emlékszem, de manapság már többféle közül válogathatunk.Részletek »

Hogyan fogyasszuk a padlizsánt?

Legyen fehér, fekete, lila vagy tarka - mindig a fényes felületű példányokat válasszuk, ugyanis ezeknek a legfinomabb az íze és belőlük készíthetők a legjobb ételek. Részletek »

Hogyan készítsünk tökből szivacsot?

Ki tud saját szivacsot készíteni? Mindenki, aki kipróbálja a szivacstök-termesztést és ki tudja várni, amíg a tök szivaccsá szárad. Akár kezdhetjük is!Részletek »