A honlapon

Örökzöldek havi munkanaptára - november, december

A téli hidegek következtében egyes növényeket védeni kell, nehogy elfagyjanak, ugyanakkor védelmet és búvóhelyet is készíthetünk az arra vágyó kerti állatkák számára. Íme egy lista, hogy milyen teendőink vannak novemberben és decemberben az örökzöldek körül.

Kapcsolodó cikkek

Hogyan védekezhetek a málna gubacsdarázs ellen?

A málna gubacsdarázs a málnavessző oldalán mogyoró méretű szövetburjánzást képez. A legegyszerűbb védekezés ellene a fertőzött vesszők levágása és elégetése. Részletek »

Készítsük fel kertünket a téli időszakra!

Javában tart még az ősz, de észre sem vesszük, és hamar fagypont alá süllyed az éjszakai hőmérséklet. Ezért gondoljunk kertünkre, és az ott lévő növényekre!Részletek »

Az avarégetés egészséges alternatívái

Amikor felmerülnek a lehullott őszi falevelekkel kapcsolatos problémák, számos egészséges alternatívát találhatunk az avarégetés helyett. Részletek »

A talajtakarás művészete

A talajtakaró mulcs használatával esztétikusabbá, szemet gyönyörködtetőbbé tehetjük kertünket. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy segít megőrizni a talajban lévő nedvességet növényeink számára és kordában tartja a gyomokat. Lássuk a használatát!Részletek »

3 tipp a termények tárolásához

Amint eljön a betakarítás fő szezonja, amikor a kert sokféle terménnyel hálálja meg gazdájának gondoskodását, már kell hogy legyen elképzelésünk arról, mit hogyan tárolunk télire. Lássuk, hogyan érdemes tárolni a burgonyát, vöröshagymát, fokhagymát! Részletek »