A honlapon

Virágoztassunk amarilliszt karácsonyra!

Vegyünk egy fejlett, legalább 3 éves amarillisz hagymát, ültessük el, majd állítsuk sötétbe az alábbiakat figyelembe véve.

Kapcsolodó cikkek

Indiai lángcserje (Ixora coccinea)

Az Ixora kb. 60-90 cm magas, fényes, bőr-nemű levelű, igen mutatós cserje. Részletek »

Milyen szobanövényeket tegyünk ki a kertbe?

Szobanövényeket a teraszra? Miért ne terjeszkednénk lakásunkkal a kert irányában? Az édenkert.hu bemutat néhány érdekes megoldást erre. Részletek »

A kerti verbéna (Verbena Hybrida)

A kerti verbéna (Verbena Hybrida) elég messziről került hozzánk: Peru és Brazília területén őshonos. Színei, változatos, illatos virágai az egyik legkedveltebb balkon-növénnyünkké tették. Gondozása egyszerű, de azért leírtuk, mire figyeljünk oda, ha azt szeretnénk, hogy kertünk, teraszunk dísze maradjon. Részletek »

Mi baja a virágomnak?- pár dolog, amit biztosan nem szeret a szobanövényünk

A túlzott gondoskodás nem tesz jót semmilyen élőlénynek, így a növényeinknek sem. Az sem túl szerencsés, ha nem az igényei szerint gondozzuk a növényeinket. Mire figyeljünk hát oda? Részletek »

Calathea concinna - a kényes szépség

A Calathea Brazíliából származik. Ott az árnyas aljnövényzetben él, a szobanövényként kevésbé ismert fajok közé tartozik. A Calathea-félék lakásban nevelvenagy odafigyelést igényelnek, de a csodálatos és változatos levélminták miatt megéri a fáradtságot a gondozásuk. Részletek »