No SSO cookie

Címkéhez kapcsolódó cikkek az oldalon : rózsafajtákMi mindent jelenthet egy szál rózsa?

A rózsákat évszázadok óta a legmélyebb emberi érzésekkel és érzelmekkel hozzák kapcsolatba. A különböző színekhez különböző jelentés társul... Részletek »

Mi mindent jelenthet egy szál rózsa?

David Austin rózsák és társnövényeik

Fél évszázad intenzív nemesítés után David Austin rózsáiban tökéletesen ötvöződik az antik angol rózsák bódító illata és törékeny bája a modern rózsák folyamatos virágzásával és széles színválasztékával. Részletek »

David Austin rózsák és társnövényeik

Miért rendkívüli növény a rózsa?

Nehéz a virágok között LEG-eket keresni, de talán mégis a rózsa az egyetlen, amit mindenki szeret. A rendkívül széles színskála, a különböző növekedés és virágméret, a sokféle illat garantálja, hogy megtaláljuk a legvonzóbba(ka)t. Részletek »

Miért rendkívüli növény a rózsa?

A rózsa történelme

A világ legismertebb virága a rózsa (Rösa), hosszú és színes múltra tekint vissza. Oldalakat venne igénybe a teljes történeti áttekintés, ezért csak a legfontosabb és a legérdekesebb mozzanatokat foglaljuk össze. Részletek »

A rózsa történelme

Ismerjük meg a rózsákat! - A Paloma Blanca rózsa

A Paloma Blanca a rózsafélék (Rosaceae) családjába tartozik. Fehér virágaival eleganciát kölcsönöz a kertnek egész nyáron. Tanuljuk meg, hogy milyen gondozásra van szüksége ennek a fehér színű rózsafajtának ahhoz, hogy a mi kertünket is díszítse. Részletek »

Ismerjük meg a rózsákat! - A Paloma Blanca rózsa