Erre csörög a dió! - piaci árak

Jó áron van a dió, készítsünk diós kosárkákat: 40 dkg liszt, 1 sütőpor, 10 dkg porcukor, 4 tojássárgája, 25 dkg margarin. A töltelék: 40 dkg darált dió, 30 dkg porcukor, 4 tojásfehérje, 10 dkg lekvár. A lisztet a sütőporral és a porcukorral a tojássárgákkal és a margarinnal összegyúrjuk, vékonyra nyújtjuk és a kivajazott, kis kosárkaformákat kibéleljük vele. Minden kosárkába egy kis lekvárt teszünk, majd tölteléket. Töltelék: A darált diót elkeverjük a porcukorral, majd a tojásfehérjékből vert kemény habbal. A megtöltött kosárkákat előmelegített sütőben 190 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűltek, kivehetjük őket a formákból.

Most olcsó párolni! - Piaci árak

Készítsünk párolt vöröskáposztát, most nagyon jó az ára! Hozzávalók: 75 dkg vörös káposzta, 4 evőkanál olaj, ízlés szerint ecet, cukor, só, 1 mokkáskanál törött fekete bors. Elkészítés: A megtisztított vörös káposztát lereszeljük, vagy vékony csíkokra felvágjuk és megsózzuk. Állni hagyjuk 30 percig. Lábosba átöntjük, rácsorgatjuk az olajat és fél dl vizet, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ezután 1-2 evőkanál kristálycukorral meghintjük és megpirítjuk. Ecettel és törött borssal ízesítjük. Nagyon finom!

Bajban a banán?

Napokig lehetne mesélni a "múlt századi" banánszállítmányokról, az órákig tartó, fejenként 1kg-os porciók megvásárlásáról, amik olyan zöldek voltak, hogy a szekrény tetején még napokig érlelni kellett őket, amíg ehetővé váltak. Az emlék megmarad. De mi lesz a szállítmányokkal?

Édenkertész válaszol

Törpedáliát tennék az irodám ablakába, ami nyugati fekvésű, napi 2-3 óra szűrt napfénnyel. Jó hely ezeknek a virágoknak?

A törpe dália napfénykedvelő, jobban érezné magát teljes napsütésben.

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Eső után

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.