Tavaszi vitaminpótlás gyümölcsökkel- Piaci árak

Citromtorta: 125 g liszt, 65 g vaj, 50 g porcukor, 1 db tojássárga, 1 kávéskanál ecet, 20 g tejföl, 2 g sütőpor A krémhez: 200 g vaj, 200 g porcukor, 7 g zselatinpor, 100 ml citromlé, 1 db citrom héja 4 db tojás A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Az összes összetevőt egy tálba tesszük, simára gyúrjuk, és 20 percig hűtőben pihenni hagyjuk. Ezután a tésztát kinyújtjuk, és 3/4 magasságig kibélelünk vele egy kapcsos tortaformát, megszurkáljuk, majd sütőbe tesszük. Amint megsült, félretesszük hűlni. A krémhez az összes összetevőt egy tálba tesszük, és vízgőzön folyamatos kevergetés mellett 65 C-ra melegítjük. Ezt követően a lefőzött krémet szűrjük a tortakarikában lévő tészta aljra, és tegyük a kész pitét hűtőbe, vagy fagyasztóba. Ha kihűlt, szeleteljük, és citrommal díszítve tálaljuk.

Erre csörög a dió! - piaci árak

Jó áron van a dió, készítsünk diós kosárkákat: 40 dkg liszt, 1 sütőpor, 10 dkg porcukor, 4 tojássárgája, 25 dkg margarin. A töltelék: 40 dkg darált dió, 30 dkg porcukor, 4 tojásfehérje, 10 dkg lekvár. A lisztet a sütőporral és a porcukorral a tojássárgákkal és a margarinnal összegyúrjuk, vékonyra nyújtjuk és a kivajazott, kis kosárkaformákat kibéleljük vele. Minden kosárkába egy kis lekvárt teszünk, majd tölteléket. Töltelék: A darált diót elkeverjük a porcukorral, majd a tojásfehérjékből vert kemény habbal. A megtöltött kosárkákat előmelegített sütőben 190 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűltek, kivehetjük őket a formákból.

Most olcsó párolni! - Piaci árak

Készítsünk párolt vöröskáposztát, most nagyon jó az ára! Hozzávalók: 75 dkg vörös káposzta, 4 evőkanál olaj, ízlés szerint ecet, cukor, só, 1 mokkáskanál törött fekete bors. Elkészítés: A megtisztított vörös káposztát lereszeljük, vagy vékony csíkokra felvágjuk és megsózzuk. Állni hagyjuk 30 percig. Lábosba átöntjük, rácsorgatjuk az olajat és fél dl vizet, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ezután 1-2 evőkanál kristálycukorral meghintjük és megpirítjuk. Ecettel és törött borssal ízesítjük. Nagyon finom!

Bajban a banán?

Napokig lehetne mesélni a "múlt századi" banánszállítmányokról, az órákig tartó, fejenként 1kg-os porciók megvásárlásáról, amik olyan zöldek voltak, hogy a szekrény tetején még napokig érlelni kellett őket, amíg ehetővé váltak. Az emlék megmarad. De mi lesz a szállítmányokkal?

Édenkertész válaszol

Hogyan kell télen tárolni a céklát?

A legcélszerűbb pincében, nyirkos homokban eltartani. . .

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

szorgoskodó

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Egy csodás palackkert tulajdonosa lehetsz

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.