Készítsünk naspolyalekvárt!

Az érett naspolyát (Mespilus germanica) nyersen nem sokan fogyasztják, mert bár ízletesen fanyar, szinte csak héjból és magokból állnak. Tudta, hogy a borhoz és a musthoz adott naspolya megnöveli az italok eltarthatóságát? És hogy lekvárnak, zselének is kitűnő? Lássuk, hogyan készíthetjük el! 

Tartósítás vegyszer nélkül

Nagyon lényeges kérdés, hogy hogyan tartósítsuk a gyümölcsöket, zöldségeket? Ne dobálhatunk mindent a fagyasztóba, mert ott eláll egy darabig, hiszen több élelmiszer nagyon sokat veszít az élvezeti értékéből a fagyasztás után.

Paradicsom-i árak! - Piaci körkép

Itt a lecsó főzés ideje! Tudta, hogy a magyar paradicsom szó a „Paradicsom almája”, „paradicsomalma” kifejezésből rövidült? A növény „alma” nevét máig őrzi az olasz neve (pomodoro, azaz „aranyalma”). A paradicsomon kívül még sok befőzni való zöldség és gyümölcs kiváló áron kapható a piacokon. Táblázatunkban megnézheti, mit, hol, mennyiért adnak mostanság!

Édenkertész válaszol

Ciklámen hagymát szórtam ki a virágágyásra, télen megmarad?

Ha borostyánlevelű ciklámen gumót vásárolt és ültetett, azt nyugodtan kint hagyhatja, hazánkban is télálló.

Részletek »

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.