Kovászos és ecetes uborka: így készítsd el egyszerűen! Savanyúság márpedig dukál a sült hús vagy a tányér pörkölt mellé! Ki-ki maga döntse el, melyiket szereti jobban, közben mi elmeséljük, hogyan készülnek. ... RÉSZLETEK
A legfinomabb málnalekvár receptek: ezeket nem lehet elrontani Érik a meggy, a málna és a piros bogyós gyümölcsök. Ha nem fogy el rögtön, pár nap alatt megromlik. Ne hagyjuk annyiban, főzzünk belőlük lekvárt! ... RÉSZLETEK
Aszalás házilag: ha ezekre figyelsz rengeteg gyümölcsöt tudsz fillérekből eltenni télire! Az aszalás a legősibb tartósítási mód, amivel rengeteg gyümölcsöt, zöldséget, sőt fűszer-és gyógynövényt tudunk eltenni télire. Így rengeteg forintot takaríthatunk meg. Mutatjuk, hogyan vágjunk bele házilag! ... RÉSZLETEK
A gellérthegyi birsalmasajt titka Csaknem tíz éve, hogy pincénkben megtaláltam anyai nagyanyám, Etelka néni kisalakú, keményfedeles 110 éves receptkönyvét. A belőle készített birsalmasajt ma is megállja a helyét a receptek közt! ... RÉSZLETEK
Így is elteheted a szilvát télire! Hogyan dolgozták fel hagyományosan a szilvát? A népi konyha igen leleményes módszereket és eszközöket hagyott ránk. ... RÉSZLETEK
Fehér ribizlizselé házilag A fehér ribizliből könnyen készíthetünk zselét. Mutatjuk, hogyan! ... RÉSZLETEK
Hogyan lehet befőzni lekvárt, zöldséget, gyümölcsöt tartósítószer nélkül? Baracklekvár tartósítószer nélkül? A kisvideón maga a háziasszony árulja el nekünk a nem is olyan bonyolult trükköt. Marika a szalicilt nem a hagyományos helyre teszi. ... RÉSZLETEK
Kínai édes-savanyú mártás készítése házilag Otton is elkészítheted saját kínai édes-savanyú mártásodat, ízlésed és az alábbi recept szerint:... RÉSZLETEK
Hasznos befőzési és tartósítási tanácsok Számomra a tartósítás a nyár megőrzését jelenti. Minden egyes befőttes üveg olyan, mint egy időkapszula. Amikor hónapokkal később (vagy talán csak pár hét múlva) megnyitom, mintha a termő táj és a rég megfakult napsütés ízét érezném az ajkamon, hisz egy üveg savanyú cékla olyan, akárcsak egy üveg bor. ... RÉSZLETEK
Tündér a spájzban - cukkinilekvár és pizzaszósz A házi befőzés is a reneszánszát éli, nemcsak azért, mert pénz spórolható vele, hanem mert egy saját kezűleg eltett finomság sokkal jobban is tud esni, sőt, remek ajándékötlet. A kedvenc fűszerünkkel, a befőttek egyedivé varázsolhatók. Lássuk a cukkínit, paradicsomot és padlizsánt!... RÉSZLETEK
Kiskutya védőoltása: milyen oltások kellenek egy kölyökkutyának? A kutyusok immunrendszere nincs felkészülve a nagyvárosokban felerősödött fertőzőképességű vírusokra, baktériumokra, azért szükséges rendszeres oltásuk. RÉSZLETEK
Hogyan kommunikálnak a lovak? A lovaknak nem beszélnek. Tapintás, szaglás, testbeszéd és vicces hangok útján kommunikálnak az emberekkel és más lovakkal. RÉSZLETEK
Amit a drótszőrű magyar vizsláról tudni kell A fajtát a rövidszőrű magyar vizsla és a drótszőrű német vizsla keresztezéséből hozták lére, szigorú szelekció mellett. RÉSZLETEK