A feldolgozott szója egészségtelen? - 1. rész Sokan ellenzik a szójából készült termékek fogyasztását a rossz ízére hivatkozva. Vajon tényleg rossz a szója íze? Cikkünkben rejlik a válasz a kérdésre.... RÉSZLETEK
A feldolgozott szója egészségtelen? - 2. rész Amint láthattuk, nem magával a szójával van a gond, hanem sokkal inkább a rossz feldolgozással. Ennek révén válik egészségtelenné egy amúgy egészséges növény. Nézzük meg, hogy mi történik egy ilyen feldolgozás során az ételekkel!... RÉSZLETEK
A feldolgozott szója egészségtelen? - 3. rész Ebben a cikkben a szójatermesztésről olvashatunk néhány érdekességet. Többek között azt is megtudjuk, hogy mi köze van a szójababnak az Amazonas esőerdőhöz.... RÉSZLETEK
Mit tehetünk a hajhullás ellen? A nyugati társadalomban a hajhullás tréfa tárgya, hacsak nem kemoterápia vagy más orvosi kezelés eredménye. Bár társaságban nagyon sokan viccelődnek férfi vagy női mintás kopaszságukkal, titokban sokan sírnak ám miatta.... RÉSZLETEK
A levendula gyógyászati használata - 1. rész A levendulát évszázadok óta használják gyógyításra. Egykor létfontosságúnak tartották, hogy minden házban legyen belőle. Mindenre használták az idegbetegségek kezelésétől kezdve az izomfájdalmak és a ficam gyógyításáig, a nyugodt alvás előmozdításától a reumás fájdalmak, a migrének és a szorulás enyhítéséig, sőt étvágyhozóként is alkalmazták. ... RÉSZLETEK
A levendula múltja és jelene - 2. rész Az előző részből megtudtuk, hogy milyen szerepet játszott a levendula az ókorban és a középkorban, most pedig arról lesz szó, hogy hogyan használták ezt az értékes növényt a közelmúltban, és hogy hogyan használjuk mi. ... RÉSZLETEK
Milyen jótékony hatásai vannak a salátáknak? A saláták készítéséhez többféle hozzávalót összekeverhetünk, például zöldségeket, gyümölcsöket, húsokat, tengeri ételeket és tésztákat. A salátáknak a fő célja az, hogy nyers ételeket együnk. Most csak egészséges salátákról ejtünk szót, és azok jótékony hatásairól. ... RÉSZLETEK
Mézet a méhésztől? Lássuk, hogyan! A méz, bár közhelyes, de bizalmi termék. Mézet csak termelőtől – hangzik el gyakran. Ha a méhésztől, első kézből vásárolunk, lehetünk a legbiztosabbak annak eredetében. A mézről, csak a méhek és a méhész tudja miből van. Éppen ezért merül fel a kérdés, hogy hol is vásároljak? Kitől? A boltok polcain milyen mézek vannak akkor? Arról tudja valaki miből van? ... RÉSZLETEK
Hogyan gyógyít a zeller? A zellert erős illatáért használják a mediterrán konyhák különféle receptjeiben. Kétéves növény, őshazája Európa, de ma már az egész világon termesztik, kerti növényként, leveléért, száráért, gyökeréért és magjáért egyaránt. ... RÉSZLETEK
Mennyi tápérték van a pisztáciában? - 1. rész A pisztácia már ősidők óta az egészség és jólét szimbóluma, mert olyan alapvető tápanyagokat tartalmaz, ami a kicsattanó egészséghez szükséges. A pisztácia a szömörcefélék (Anacardiaceae) családjába tartozó fa, a Pistacia nemzetség része. ... RÉSZLETEK
Mit eszik a patkány? A patkány etetése nem nehéz, de fontos, hogy kifejezetten hobbiállatként tartott patkánynak készített eledellel tápláld. Lássuk, mit adhatsz neki és mit nem! RÉSZLETEK
Kerti nyúltartás: hogyan tartsuk kertben a nyuszit? Hogyan gondozzuk a kertben tartott nyuszit, mit tegyünk, hogy jól érezze magát, és egészséges legyen? RÉSZLETEK
Hogyan lehet minél hosszabb élete a kutyánknak? A szakemberek hosszú ideje vizsgálják mi a hosszú élet titka az embereknél. De vajon hogyan nyújthatunk minél hosszabb életet kutyánknak? RÉSZLETEK