Mi a különbség a fejes saláta és a tépősaláta (lollo rosso) között? Nemcsak az ételeinket változatossá tévő színes díszekről van szó, hanem olyan salátanövényekről, amelyek napokig megőrzik roppanó állagukat és frissességüket. ... RÉSZLETEK
Oltani vagy nem oltani? Még mindig ez a kérdés! Egy, a H1N1 vírus okozta járvány szakmai megítélését vizsgáló nemzetközi kutatás szerint az orvostársadalom tagjainak véleménye mind a betegséget, mind a helyzet kezelését illetően erősen megosztott. Sok szakember szerint az oltás nem javasolt, a kormányok fellépése nem elég hatékony, ráadásul a média túldramatizálja a krízist… ... RÉSZLETEK
Főzzünk csodalevest! A most következő levessel akár hét nap alatt is karcsúbb lehet! A torontói Központi Kórház diétájával egy hét alatt 5-8 kilót is fogyhat szenvedés nélkül. A szervezet ugyanis több kalóriát éget el, mint amennyit a csodalevessel elfogyasztunk. Most nem csak az alapreceptet, de három finom variációját is elkészíthetjük! ... RÉSZLETEK
Jó hír a szívbetegeknek! Az elmúlt év során meghatározó előrelépések történtek az orvostudományban, a szív- és érrendszeri betegségek kezelése területén. Ezek az eredmények nemcsak az orvosok elismerését váltották ki világszerte, hanem újabb reményt jelentenek betegek millióinak, akik e gyakori betegségek valamelyikében szenvednek. Lássuk, mi az! ... RÉSZLETEK
Az agyunk csak zene nyelvét érti? Zenére hangolódott emberi agy: előbb érti meg a muzsikát, mint a beszédet - egy amerikai kutató szerint ez derült ki egy vizsgálat eredményeiből. ... RÉSZLETEK
Főzzünk csalánból főzeléket! Ki ne ismerné a tavasszal a természetben elsőként megjelenő csípős csalánt (Urtica dioica L.)? Azt is sokan tudják, hogy megannyi betegségre gyógyír, de azt talán kevesebben, hogy főzeléknek is nagyon finom, és garantáltan nem csípős! ... RÉSZLETEK
Hogyan gyógyít az alma? Együnk almát, igyunk almalevet, mert mindkettő előnyösen hat a bélrendszer egészségére. A legújabb kutatások kimutatták, hogy mind az almában található pektin, mind a polifenolokban gazdag almalé összetevői ténylegesen elősegítik a rák elleni védekezést a szervezetben. ... RÉSZLETEK
Miért jó a fájó gyomrunknak a céklalé? A céklalé fogyasztásának újabb előnyös hatását fedezték fel kutatók. Azt eddig is tudtuk, hogy ez a növény igen egészséges, sőt sokan még rákmegelőző hatást is tulajdonítanak neki. Most kutatók állítják: a céklalé minden eddig ismert módszernél jobban segíti az oxigénfelvételt. ... RÉSZLETEK
Érdekes ikervizsgálat az öregedés okainak kiderítésére Azt eddig is tudtuk, hogy a gondok meglátszanak rajtunk, ahogy azt is, hogy a boldogság megfiatalítja a testet is, nemcsak a lelket. Az azonban érdekes, és új felfedezés, hogy az öröklött tulajdonságokon kívül még a válás, és az antidepresszánsok szedése is befolyásolhatja a kinézetünket... ... RÉSZLETEK
Hogyan gyógyít az oxigénes víz? Tízezer éve a Föld légkörének oxigéntartalma még 38%-os volt, mára az arány 21%-ra csökkent. Vérünk kevesebb oxigént szállít, ezért szerveink, szöveteink állandó oxigénhiányban szenvednek, ez pedig sok betegség forrása lehet. Szerzőnk találmányával a megoldást kereste. ... RÉSZLETEK
Mit eszik a patkány? A patkány etetése nem nehéz, de fontos, hogy kifejezetten hobbiállatként tartott patkánynak készített eledellel tápláld. Lássuk, mit adhatsz neki és mit nem! RÉSZLETEK
Kerti nyúltartás: hogyan tartsuk kertben a nyuszit? Hogyan gondozzuk a kertben tartott nyuszit, mit tegyünk, hogy jól érezze magát, és egészséges legyen? RÉSZLETEK
Hogyan lehet minél hosszabb élete a kutyánknak? A szakemberek hosszú ideje vizsgálják mi a hosszú élet titka az embereknél. De vajon hogyan nyújthatunk minél hosszabb életet kutyánknak? RÉSZLETEK