Baj van! Egyelőre kevesen táplálkozunk tudatosan A GfK Hungária egyik felméréséből kiderült, hogy Magyarországon a lakosságnak csak kis aránya figyel a kiegyensúlyozott táplálkozásra, s választja meg gondosan ételeit. ... RÉSZLETEK
Munkahelyi ülőke lesz a babzsák? Aki babzsákon szeretne ülni, az vajon legszívesebben farönkön enne, kivájt tökhéjból inna és odúban lakna? Vagy a babzsák egy vicces játék, fiatalos bútor, netán csodagyógyszer? ... RÉSZLETEK
MICHIO KUSHI JÖN BUDAPESTRE Táplálkozás az egészséges, békés életért címmel tart Michio Kushi előadást a makrobiotikus táplálkozás alapelveiről. ... RÉSZLETEK
Alma elkábítva - gázosított almák Svájból Hófehérke hoppon maradt: az érésgátlóval kezelt svájci alma - mielőtt beleharaptak volna - elaludt. ... RÉSZLETEK
Kiránduljunk a Hagymás-hegységbe! A Hagymás-hegység Erdélyben, Hargitától északra, Gyergyószentmiklós közelében található. Úticélunk a hegység és közelében levő Gyilkos-tó, végül a tótól induló Békás-szoros volt. ... RÉSZLETEK
Hogyan készítsünk fürdőt citromfűből? A méhfüvet nemcsak a méhek csípik, hanem a citromillata miatt a teakedvelők is. Olyan, mint a citromos menta, sőt még finomabb. ... RÉSZLETEK
BIOÉLETMÓD I. Megjelent a Sárközy Péter Alapítvány a Biokultúráért 2003. évi előadás-sorozatának szerkesztett gyűjteménye. ... RÉSZLETEK
Az ökogazdálkodásról dióhéjban Az ökológiai gazdálkodás környezeti és gazdasági szempontból egyaránt fenntartható gazdálkodási mód. Szemléletének középpontjában a természet megóvása, az ember és környezete közti összhang megőrzése, helyreállítása áll. Több mint tízezer év gyakorlati tapasztalataira és korunk tudományának eredményeire épül. ... RÉSZLETEK
Mit eszünk a mézen? Édes bevezetés A mézet elődeink nemcsak élelmiszerként, hanem gyógyszerként is fogyasztották. Lassan visszatérünk szokásaikhoz. ... RÉSZLETEK