Hogyan gondozzuk az egzotikus Musa coccinea virágot?

A Musa coccinea a banánfélék (Musaceae) családjába tartozó virágzó dísznövény. Szemet gyönyörködtető vörös levelei vannak, viszont a banánszerű gyümölcse ehetetlen. Ez egy tipikus trópusi növény, ami új színt visz az otthonodba. Az egzotikus növényeket nem annyira nehéz gondozni, mint azt sokan gondolnák, jóllehet érzékeny természetűek. Tudj meg mindent a Musa coccinea virág gondozásáról!

Hangyák ellen tartsunk Hízókát (Pinguicula)!

A Hízóka (Pinguicula) a kétszikűek (Magnoliopsida) osztályába tartozó nemzetség. Magyarországon, de az Alpokban és a Pireneusokban is honos növény. Mocsaras és vizes helyeken él. Hétköznapi neve, hízócska. Ha megérintjük a levelit akkor tudni fogjuk, miért is kapta ezt a nevet...

Otthonunk szépsége: a Masdevallia orchidea

A Masdevallia orchidea a Pleurothallid családba tartozik, és Peru, Ecuador, Bolívia, és Venezuela környékéről származik. Általában kicsi, vagy közepes növésű, tömör növény, ezért nem foglal nagy helyet. Háromszög alakú virága van, melynek három sarkán csóvák lógnak le (szirom és csészelevél). Ismerkedjünk meg közelebbről e bájos virágfajtával!

Földünk legbüdösebb virágai

Ezek a virágok gyönyörűek, de szörnyű szagokat árasztanak, ami esetükben a túlélés elengedhetetlen eszköze. Ha szépnek nem is mondható mindegyik, azért tagadhatatlanul a természet különleges alkotásai. Csak fotón ajánljuk, mert a bukéjuk tényleg nem emberi!

Ismeri a békaorchideát?

A békaorchideáról már regényt írtak, amiből film is készült. Nálunk elérhetetlen, ezért csak a fotókban gyönyörködhetünk. Viszont létezése és szépsége megerősíti azt az - orchidea gyűjtők számára egyértelmű - véleményt, hogy az orchidea sokkal több, mint egy csodaszép virág...

Édenkertész válaszol

Szobafikuszom kisebb leveleket hajt. . .

Átültetés vagy tápoldatozás segíthet. . .

Részletek »

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.