Főzzünk puliszkát! - Puliszka és puliszkapuding Olyan puliszkareceptet ajánlunk, ami nem ragad az edény fenekére és nem lesz csomós, nem kell órák hosszat kevergetni. Csak garantáltan nagyon finom lesz! ... RÉSZLETEK
Vica néni töltött karfiolja, mártással Amikor már nem tudjuk, mit is főzzünk vacsorára, jó ha van tartalékban egy könnyen és gyorsan elkészíthető karfiolos recept, amihez nem kell porból összekevert szószt használnunk. Ilyen a a töltött karfiol. Kiadós étel, és még diétázók is bátran ehetik. ... RÉSZLETEK
Tavaszi káposztasaláta curryvel A káposztát már több ezer éve ismerjük és termesztjük. Segít az emésztésben, serkenti a bélműködést, és a népi gyógyászatban is sokoldalúan használták: a sebre tett káposzta levelek gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatásúak. Lássunk egy nagyon finom káposztasaláta receptet! ... RÉSZLETEK
Mi az etikus élelmiszer? A Context Marketing piackutató cég felmérése szerint az amerikai fogyasztók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a vásárláskor arra, hogy az élelmiszerek etikus körülmények között készültek-e, azaz a termékekkel szemben a minőségen túl immár morális követelményeket is támasztanak a fogyasztási cikkekkel szemben. ... RÉSZLETEK
Az Újházy tyúkhúsleves Magyarország kedvenc étele? Az Újházy tyúkhúsleves végzett az első helyen a Magyarország Kedvenc Étele szavazáson. A főételek kategóriában a töltött káposzta, a desszertek között a madártej lett a kedvenc. A Torkos Csütörtökön indult négy héten és négy napon át tartó internetes felmérésen több mint 77 ezren szavaztak. ... RÉSZLETEK
Kik nyerték a Kiváló Magyar Élelmiszer díjakat? Ebben az évben 20 cég 95 terméke kapta meg a Kiváló Magyar Élelmiszer (KMÉ) elismerő címet, s így már 90 cég több mint 400 áruja viselheti az 1998 óta létező védjegyet! ... RÉSZLETEK
Sajtfelfújt ínyenceknek! A kemény sajtok közül a legkedveltebb az ementáli. Már a benne lévő lyukak miatt is gyermekkorunk kedvence. Az előállítása során, a sajt érésekor jelentős gázképződés zajlik a sajt belsejében, ettől alakulnak ki a hatalmas lyukak. Nos, most ementáli sajtból készült, gyorsan elkészíthető, és garantáltan nagyon finom felfújt receptjét ajánljuk! ... RÉSZLETEK
Halból készül a fagylalt? Aggasztó képet tárt fel a különböző brit vidéki régiókban élő gyerekek élelmiszerekkel kapcsolatos tudásáról egy nemrég közzétett kutatás. Bár a kicsik a különböző növények és állatok fotóit többnyire jól felismerték, gondot okozott neki a hamburgerhús vagy a joghurtok alapanyagának azonosítása. ... RÉSZLETEK
Kuszkusz és menta A kuszkusz észak-afrikai specialitás, az étel alapját házilag készítik. Kuszkuszt itthon is be tudunk szerezni a nagyobb áruházakban (lisztek, tészták mellett kell keresni), nem kell otthon gyúrogatni. A speciális főzőedényt nemigen lehet megvásárolni, de megteszi egy nagyobb fazék is. ... RÉSZLETEK
Pangasiusfilé elkészítése A pangasius vagyis cápaharcsa egy trópusi ámde édesvízi halfajta, amit azért fontos megjegyezni, mert általában minden szupermarketben a „tonhal” fakkban található a sütőhekkek, és ilyen-olyan más tengeri halfilék mellett, könnyen léprecsalva ezzel a tengeri halra vágyó háziasszonyt. ... RÉSZLETEK
Mit eszik a patkány? A patkány etetése nem nehéz, de fontos, hogy kifejezetten hobbiállatként tartott patkánynak készített eledellel tápláld. Lássuk, mit adhatsz neki és mit nem! RÉSZLETEK
Kerti nyúltartás: hogyan tartsuk kertben a nyuszit? Hogyan gondozzuk a kertben tartott nyuszit, mit tegyünk, hogy jól érezze magát, és egészséges legyen? RÉSZLETEK
Hogyan lehet minél hosszabb élete a kutyánknak? A szakemberek hosszú ideje vizsgálják mi a hosszú élet titka az embereknél. De vajon hogyan nyújthatunk minél hosszabb életet kutyánknak? RÉSZLETEK