Termesszünk fűszernövényeket! - Majoránna A majoránnát általában egynyári növényként termesztik, és ez az egyik legnépszerűbb és legízletesebb fűszernövény. ... RÉSZLETEK
A beltéri kertészkedés művészete - 2. rész Egyes növényeket igen nehéz vetőmagból termeszteni, feltéve, ha nincs egy jókora tapasztalat a hátunk mögött. Cikkünkből számos ötletet kaphat beltéri kertészkedéshez. Nézzük meg, hogy milyen zöldségeket érdemes magról szaporítani, és melyeket palántázással. ... RÉSZLETEK
Hogyan termesszünk koriandermagot? A koriander (Coriandrum sativum) egy kis egyéves növény, elágazó levelekkel és fehér, esernyő alakú virágokkal. A kis, kerek magokat olyan ételek ízesítésére használják, mint a curryk, a levesek és a pörköltek. Fontos tudni, hogy a koriandermagnak nem olyan íze van, mint a korianderlevélnek. ... RÉSZLETEK
Hogyan legyen mindig friss korianderlevelünk? A koriander (Coriandrum sativum) termesztése nem nagy tudomány. Igazából magától nő, legalábbis egyes helyeken. A koriandernek fagymentes időre van szüksége a növekedéshez, de a nagy hőséget sem szereti túlságosan. ... RÉSZLETEK
Hogyan használhatjuk fel a sokoldalú levendulát? - 2. rész A levendula évszázadokon keresztül kedvelt fűszernövény volt, használatának történelme szinte olyan régre nyúlik vissza, mint maga az emberi történelem. Gyógy- és fűszernövényként már 2.500 évvel ezelőtt is használták. Nézzük meg, hogy mi hogyan használhatjuk fel ezt a csodálatos növényt! ... RÉSZLETEK
Hogyan gondozzuk a fűszerkertünket? A fűszernövények könnyen termeszthetők. A legtöbbjük szívós, és nincs szükségük különleges gondozásra, ha megfelelő helyre vannak ültetve. A fűszerkertet nemcsak könnyű fenntartani, de ugyanakkor meg is éri foglalkozni vele. ... RÉSZLETEK
Mi a különbség a korianderlevél és a koriandermag között? A koriander egy olyan fűszernövény, amelyet az emberek vagy szeretnek, vagy ki nem állhatnak. A korianderlevél számos latin-amerikai étel (például a salsa és a ceviche), valamint az ázsiai és indiai konyha specialitásainak elengedhetetlen összetevője. ... RÉSZLETEK
Mennyi tápérték van a fokhagymában? - 2. rész A fokhagyma köztudottan nagyon egészséges, ami biztosan ott van minden konyhában, legyen az frissen vagy szárítva. Nézzük meg, hogy mennyi vitamint és ásványi anyagot viszünk a szervezetünkbe a fokhagyma által. ... RÉSZLETEK
Mennyi tápérték van a fokhagymában? - 1. rész Ősidőktől fogva a fokhagymát számos kultúrában használták, úgy orvosi, mint étkezési célokra. Ez a hagymájáért termesztett csodálatos növény rendkívül sok növényi tápanyagot tartalmaz, amelyeknek közismerten jótékony hatásuk van az emberi szervezetre. ... RÉSZLETEK
Hogyan gyógyít a zeller? - 2. rész Ebben a részben a zeller tápértékén kívül még szó lesz az egészségügyben való felhasználásáról, és arról is szót ejtünk, hogy milyen veszélyei lehetnek a zeller használatának, illetve, hogy milyen formában fogyasztható ez a fűszernövény. ... RÉSZLETEK
Mit eszik a patkány? A patkány etetése nem nehéz, de fontos, hogy kifejezetten hobbiállatként tartott patkánynak készített eledellel tápláld. Lássuk, mit adhatsz neki és mit nem! RÉSZLETEK
Kerti nyúltartás: hogyan tartsuk kertben a nyuszit? Hogyan gondozzuk a kertben tartott nyuszit, mit tegyünk, hogy jól érezze magát, és egészséges legyen? RÉSZLETEK
Hogyan lehet minél hosszabb élete a kutyánknak? A szakemberek hosszú ideje vizsgálják mi a hosszú élet titka az embereknél. De vajon hogyan nyújthatunk minél hosszabb életet kutyánknak? RÉSZLETEK