Jobb és olcsóbb lehet a baracktermés 2019-ben Az idén az átlagosan 25 ezer tonnás kajszibarack termésnél valamivel többre, míg az őszibaracknál a fagyok miatt közepes, 30-35 ezer tonnás termésre számít a FruitVeb.... RÉSZLETEK
Végre megnyitottak a szedd magad szamócaföldek! Indul a szamóca - eper- szezon. Akinek nincs sajátja, annak vennie kell... illetve szedhet maga is, valamilyen szedd magad-akció keretében. Összegyűjtöttük a lehetőségeket.... RÉSZLETEK
A két legnépszerűbb citrusféle: mandarin és narancs Sokan összekeverik a mandarint a naranccsal. Ok, citrusféle, meg sárga is, de azért nem ugyanaz...... RÉSZLETEK
Zöld alma - nálunk kipirul? Lédús és ropogós, sütve és frissen is kiváló: a boltokban kapható zöld almák nagy része mégis külföldről érkezik, ugyanis az itthoni ültetvényekben bepirul a gyümölcs.... RÉSZLETEK
Vajon mi a mediterrán étrend titka? A mediterrán diétát a világ egyik legegészségesebb étrendjeként tartják számon a táplálkozástudósok, emberek milliói pedig a legfinomabbnak rangsorolják. A U.S. News & World Report, és egy egészségügyi szakemberekből álló bizottság 2019 év legjobb diétájának választotta.... RÉSZLETEK
Szupergyors körtés finomság! A körte különleges zamatú, ásványi anyagokban gazdag gyümölcs. Az első nemesített köte fajtákat a görögök kísérletezték kb. háromezer évvel ezelőtt. A középkorban a körtéket mindig megfőzték, mert a nyers körtét rossznak, sőt mérgezőnek tartották. Ám a Napkirály, XIV. Lajos korában a gyümölcs már uralkodói ínyencségnek számított. Ahogy mai is rengeteg finomság, étel, ital készíthető belőle. Lássunk egyet!... RÉSZLETEK
Tündér a spájzban - cukkinilekvár és pizzaszósz A házi befőzés is a reneszánszát éli, nemcsak azért, mert pénz spórolható vele, hanem mert egy saját kezűleg eltett finomság sokkal jobban is tud esni, sőt, remek ajándékötlet. A kedvenc fűszerünkkel, a befőttek egyedivé varázsolhatók. Lássuk a cukkínit, paradicsomot és padlizsánt!... RÉSZLETEK
Táplálkozási trendek: itt vannak a szuperélelmiszerek Az egészségtudatosság is egyre nagyobb teret hódít, számos felmérés szerint a magyar emberek többsége úgy véli, hogy a genetikai, biológiai adottságokon túl azegészség megőrzésének a kulcsa, ha mi magunk is teszünk érte, vagyis az egészségtudatos életmód.... RÉSZLETEK
Ne dobjuk ki a narancshéjat, készítsünk belőle narancslikőrt! A mindenki által ismert és kedvelt gyümölcsnek, a narancsnak a megszárított külső héja (Aurantii cortex) szolgáltatja a közkedvelt aromájú ízesítőt, melyet különböző édességek, cukrászati termékek és likőrök készítésénél használnak fel. A kereskedelemben kétféle - édes és keserű - változatban kapható, aszerint, hogy mire akarjuk felhasználni. ... RÉSZLETEK
Magyar földbe magyar kivit? Igen, termesszünk kivit! Déligyümölcs, Új-Zélandon őshonos, és importálni kell – nagyjából ennyit tud az átlagember a kivi pedigréjéről. Kínából ered, jó a téltűrése, és a mérsékelt égövön is megél – írják a jobb szakkönyvek. Kis igényű, kiváló adottságú növény, ami Magyarországon is haszonnal termeszthető – mondja Varga János, aki nemcsak gyakorolja, hanem lelkesen tanítja is a kiviművelés tudományát. ... RÉSZLETEK
Csokinyuszi helyett házilag készült kutyasüti húsvétra A húsvéti nyuszi a kutyákra is gondol, ám jól tudja, hogy a csoki és a süti nem kutyagyomornak való finomság. Készítsünk inkább egészséges, marhamájas süteményt húsvétra kedvencünknek! RÉSZLETEK
Minek örülnek húsvétkor a cicák és a kutyák? A húsvéti szezonban egész nap serényen készülünk a családi lakomákra, nagy gonddal állítjuk össze a gyerekek ajándékcsomagjait, és feltérképezzük a csokitojások legjobb rejtekhelyeit. A lázas készülődések közepette hajlamosak vagyunk megfeledkezni körülöttünk sündörgő kedvenceinkről... RÉSZLETEK
Itt a tavasz, építsünk tavat a kertünkbe! A tavak alapjának építőanyaga lehet fólia vagy előre gyártott, műanyag medence is. Mindkettővel szabálytalan formájú, természetes hatású tavakat lehet kialakítani. RÉSZLETEK