A borban párolt húsos káposzta receptje

A borban párolt húsos káposzta recept hozzávalói (8 személyre): 1 kg savanyú káposzta, 1 l száraz fehérbor, 2 evőkanál olaj, 3-4 babérlevél, só, 1 kiskanál fekete bors, 60 dkg füstölt oldalas, 30 dkg füstölt kolbász, 30 dkg füstölt tarja .

A bográcsos húsos káposzta receptje

Hozzávalók 8 személyre: 1 kg savanyú káposzta, 1 L száraz fehérbor, 2 evőkanál olaj, 3-4 babérlevél, só, 1 kiskanál fekete bors, 60 dkg füstölt oldalas, 30 dkg füstölt kolbász, 30 dkg füstölt tarja.

Karalábé: a kertek földönkívülije

Ha még nem termesztettünk vagy fogyasztottunk ezekből a káposzta családjába tartozó, nem annyira keresett zöldségből, akkor nem is tudjuk mit hagytunk ki! Az ízük a fehérrépa enyhén édes ízére hasonlít.

A savanyú káposzta készítése

A savanyú (más néven erjesztett) káposzta készítése hagyományosan a betakarításkor megmaradt káposztafejek felhasználására szolgált. Ez egy olyan hagyomány, amelyből régen az egész család kivette a részét. Ebben a cikkben a hordós káposzta készítését szeretném ismertetni, továbbá arról is szó lesz, hogy miért is olyan egészséges a savanyú káposzta fogyasztása.

Édenkertész válaszol

LEvendulát ültetnénk tarackos, száraz kertünkbe. Mi a teendő?

A taracktól meg kell szabadulni a beültetés előtt,

Részletek »

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.