Gardenexpo 2010 – Kert mindenkinek!

Negyedik alkalommal nyitja meg kapuit márciusban a Gardenexpo kerti életmód kiállítás, ahol minden megtalálható a szabadban eltöltött kellemes órákhoz. Nem csak a kert és a kertészkedés szerelmeseinek érdemes ellátogatni a rendezvényre, hanem azoknak is, akik a tél végeztével egy kis zöldre, új otthoni növényekre vágynak, hiszen a bútorok, grillek, medencék és kerti gépek mellett több kertészet és gyönyörű látványkertek is várják a látogatókat.

Milyen sűrűn kell öntözni a virágokat?

Rengeteg virágot teszünk tönkre a túlzott öntözéssel. A túlzásba vitt öntözésnek ugyanolyan negatív hatásai vannak, mintha szomjasan hagynánk a virágainkat. A felesleges víz kizárja a gyökereknek szükséges oxigént, amik megfulladnak és elrothadnak. Úgynevezett “blokkolt nedvesítés” történik, amely az egyik fő oka a lakásban levő növények pusztulásának.

Orchidea fajták: bugaskosbor

A kereskedelemben kapható bugaskosborokat (Cattleya hibrid) nagyon sok orchidea nemzetség keresztezésével nemesítették, ezért számtalan formájuk és árnyalatuk megtalálható.

Orchideák: a pillekosbor

A pillekosbort egy holland botanikus fedezte fel Indonézia legkeletibb szigetcsoportján. Az általa adott botanikai névben - Phalaenopsis - összevonta az éjjeli lepkék görög nevét (phalaina) a megjelenést jelentő ’opsis’ szóval, mert a növény virágai a pillangókra hasonlítanak. Kezdő orchideagyűjtőknek is ajánljuk, mert tőosztással egyszerűen szaporítható: az oldalhajtásokat óvatosan leszedhetjük és elültethetjük.

Hogyan neveljük az orchideát?

Az orchideát képtelenség lakásban nevelni - állítják sokan. Ez valóban igaz a legtöbb trópusi orchideára, viszont néhány ügyes kezű kertész előállított olyan hibrid fajtákat, amelyek az otthonunk ”sivárabb” körülményeit is elviselik. Az orchidea a nappalit még-még elviseli, de a lakás más részeiben tartott növényekhez egy speciális receptet ajánlunk.

Édenkertész válaszol

Alokáziám levelein a képen látható sárga-barna foltok jelentkeztek. . .

Alocasia gombabetegségei nem határozhatók könnyen. Erre felszívódó gombaölőszert javaslok. . .

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

orchidea

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Egy csodás palackkert tulajdonosa lehetsz

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.